Grillad fläskfilé med parmesan & sallad

0

4 portioner
2 svenska fläskfiléer av högsta kvalitet, tot cirka 600 g
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
½ msk flingsalt
2 tsk svartpeppar
1 citron
Parmesan
Mangold
Babyspenat
Körsbärstomater
Olivolja
Balsamvinäger
Nybakade baguetter

Gör såhär:
Tänd grillen och gör den redo för direkt grillning. Vänta tills briketterna eller kolen är glödande heta. Det finns tid för en öl till exempel, haha!

Putsa fläskfiléerna från silverhinnor och fett. Blanda paprikapulver med oregano, salt och peppar. Rubba in blandningen i fläskfiléerna. Grilla dem till fin färg runt om, med locket stängt så mycket det går. Innertemperaturen på köttet ska vara 65°C.

Lyfta av köttet och lägg på ett folieark. Pressa över citronen och förslut foliet runt köttet.

Lägg upp mangold, spenat och körsbärstomater på ett stort fat. Hyvla över rikligt med parmesan.Skiva köttet i tunna skivor och fördela det ovanpå salladen. Ringla över olivolja och balsamvinäger, strö över ytterligare lite flingsalt och svartpeppar.

Servera med krispga baguetter och ett fint glas rött!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.