fbpx

Ullared med husbil

0

Europas största varuhus är lätt att besöka med husbil. Förutom Ullareds camping så finns en stor parkeringsyta för husbilar dit man enkelt rullar shoppingvagnen. Har du inte besökt Europas största varuhus än så är det dags i sommar!

En utflykt med husbilen till Ullared och varuhuset Gekås ger chansen till riktiga shoppingfynd men också en minnesvärd upplevelse. För det är ju faktiskt så att varuhuset har blivit rikets mest kända varuhus av fler anledningar än att det spelas in tv på platsen.

Mest känt är det givetvis för det stora utbudet och prisfilosofin som gör att nästan fem miljoner kunder besöker varuhuset varje år. Rekordförsäljningen på en dag är 40,2 miljoner kronor men det kanske slås medan du läser dessa rader.

Ullared ligger några mil öster om Varberg där väg 153 och 154 korsas, och när vi kommer till samhället är det som väntat lätt att hitta rätt. Skyltarna visar vägen flera mil före målet. Vi börjar med att leta upp den naturskönt belägna campingen Gekåsbyn söder om varuhuset.

Gekåsbyn är en mysig retreat före och efter shoppingrundan!

300 platser för husbil och husvagn

Campingen har 300 platser för husbilar och husvagnar. Samtliga med tillgång till el och moderna servicehus. Campingen är avlång så de olika platserna ligger olika långt från varuhuset och benämns 100- 200- och 300-området där det sistnämnda är längst bort från varuhuset men samtidigt närmare naturen. När det är lågsäsong är endast 100-området öppet.

På morgonen kan du beställa frukost och avnjuta i husbilen och när det senare på dagen blir dags att besöka varuhuset så finns antingen shoppingbussen som går till varuhuset från campingentrén eller så gör man som vi och tar egen husbil och parkerar på den stora husbilsparkeringen utanför varuhuset.

Inne på Gekås finns förutom shopping också goda möjligheter till mat och fika och när vi fyllt vår shoppingvagn med råge kan vi rulla den ända fram till husbilen på parkeringen.

Firman Ge-Kås Manufaktur startades år 1963 av Göran Karlsson på bottenplanet i en villa i Ullared. Där sålde han rockar till damer och herrar till låga priser. Det gick inte så bra de första åren så inriktningen ändrades så småningom. En intressant detalj är att under företagets första två år omsattes lika mycket som i dag slås in i kassan på tre minuter.

Det är inte många som lämnar Gekås tomhänt efter en dag.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.