fbpx

Fem fina fiskecampingar i Sverige

0

Att åka på fiskesafari med husbil hör till livets goda. Inte nog med att dagarna spenderas med fiskespö i hand utan också för att du alltid har nära hemmets bekvämligheter och kan koka din färska fisk direkt på gasolspisen – eller frysa in om fiskelyckan varit god.

Med husbilen som fiskestuga är det lättare att fly staden och leva mitt i naturen. Ändå finns alla bekvämligheter precis som hemma med egen garderob, sängkläder och matvaror. Kombinationen fiske och husbil är svårslagen vare sig du fricampar på din egen plätt i skogen eller vid sjön. Tänk bara att grilla eller steka sin egen firre till kvällens middag invid fiskevattnet där du nästa morgon kastar vidare för att fånga lunchfisken.

Letar du upp någon av landets fiskecampingar så väntar ännu fler fördelar som utökad service med el och vatten ger. Campingägarna vet oftast i detalj om bra fiskeställen och kan vara behjälpliga med fiskekort, beten och utrustning. Jämfört med fricamping så kan du på en fiskecamping dessutom vara säker på att det är tillåtet att campa – flera dygn i rad!

Till sist en stor fördel med fiskecampingar för familjer är att om det är någon som inte delar fiskeintresset i familjen. På fiskecampen finns ofta andra barn, lek- och badmöjligheter eller till och med wifi. Det sistnämnda känns fel att nämna i sammanhanget, men det blir allt viktigare för att få med sig unga människor en lite längre tid.

Här ger vi tips på några fiskecampingar i södra, mellersta och norra Sverige. God fiskelycka!

Jävrebodarnas Fiskecamp, Jävrebyn

En populär fiskecamping i Norrbotten som ligger några kilometer från E4:an söder om Pite Havsbad. Här finns möjlighet till fiske men även bruksmuseum och fiskhandel. Framröstad till Årets Fiskeställe 2015 på turistmal.se

Adress: Södra Jävrebodarna 351, 94494 Jävrebyn
Koordinater: 65°04’39.5″N 21°31’49.9″E
www.fiskecampen.se

Ammeråns Fiskecamp, Hammarstrand

Strax utanför härliga Hammarstrand ligger Ammer invid Indalsälven och biflödet Ammerån där du hittar en familjedriven fiskecamp. Elstolpar finns liksom bastu, toaletter, båtar och fiskeshop. Främst flugfiske men även spinn, haspel och mete.

Adress: Ammeråns Fiskecamp, Ammer 320, 84070 Hammarstrand
Koordinater: 63°09’37.3″N 16°12’53.2″E
www.ammeransfiskecamp.se

Älvkarleby Camping, Älvkarleby

Campingen utanför Älvkarleby hör till en av de större fiskecamperna och här finns 133 platser med el. Beläget på en ö med broförbindelse är det aldrig långt till vattnet vare sig du vill fiska eller bada. Toaletter, duschar, latrin och vattentömning finns liksom restaurang med rättigheter.

Adress: Campingvägen 1, 81470 Älvkarleby
Koordinater: 60°34’36.3″N 17°27’02.3″E
www.alvkarlebycamping.se

Kroksjöns Fiskecamp, Tranemo

Längs väg 27 strax söder om Tranemo, mellan Borås och Värnamo, hittar du flera fina fiskevatten, med bland annat regnbåge och öring. Kroksjöns Fiskecamp är en liten familjär camping med elstolpar samt kaffestuga. Campen drivs av lokal fiskeklubb och ligger vid Trafikverkets rastplats.

Adress: Kroksjön 1, 51435 Tranemo
Koordinater: 57°28’18.4″N 13°22’27.0″E
www.kroksjon.com

Harasjömåla Fiskecamp, Olofström

Den sydligaste fiskecampingen på listan ligger i Blekinge, en mil nordväst om Olofström. Här finns 23 sjöar och även strömmande vatten. Harasjömåla Fiskecamp har 68 platser med el och på anläggningen finns knattedam för barnen, fri wifi, fiskeshop och servicehus.

Adress: Gillesnäsvägen 39, 29391 Olofström
Koordinater: 56°18’38.6″N 14°27’03.6″E
www.harasjomalafiskecamp.com

 

Text: husbil365.se

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.