fbpx

Husbil eller husvagn?

0

Står du inför valet mellan husbil och husvagn?

Först och främst, grattis till besultet att införskaffa ett fordon att bekvämt resa och upptäcka stad och natur med. Att äga husbil eller husvagn kommer innebära att du tar dig ut på resor oftare än tidigare, och får se platser du inte annars upptäckt.

Har du klickat dig in direkt till denna artikel? Kasta i så fall ett öga på vilken domän du befinner dig på för en hint om vad vi tycker är det bästa valet!

förvaring husbil

Fördelarna med en husbil jämfört en husvagn

1. Körkomfort

Inget slår körkomforten i en husbil. Du sitter högt över vägen och har enorma fönster både framför dig och åt sidorna. Många beskriver känslan som att sväva över vägen, snudd på att glömma bort att man sitter i ett fordon. Vägen och naturen kommer riktigt nära.

Du och dina passagerare har all packning lättåtkomlig under färden. Ingen risk att behöva stanna och gå ur för att hämta ostbågarna som man glömde flytta över till bilen. Dina passagerare sitter även de mer komfortabelt i en husbil jämfört en bil. Passagerarplatser är ofta placerade mot varandra vid ett bord eller i en soffa. Att enkelt kunna sitta och spela spel eller pyssla med något vid bordet känns väldigt lyxigt jämfört med att sitta bältad i baksätet av en bil!

förarsätet i en husbil

2. Utrymmet

Detta gäller speciellt för helintegrerade husbilar, vilket innebär att förarsätet och passagerarsätet bredvid går att vända och användas som sittplatser i boendeutrymmet. 

husbil interiör

3. Effektiv förflyttning

En husbil möjliggör snabb och smidig förflyttning från en ställplats till en annan. Att packa ihop och komma iväg med en husbil går betydligt snabbare än med en husvagn. Trots att husbilar kan se otympliga ut så är de faktiskt smidiga och köra och parkera med. En bil med påkopplad husvagn är ett betydligt längre ekipage än en husbil. Att backa eller parkera med en husvagn bakom bilen är ofta krångligare. Är du inte bekväm att köra med släp så kommer du bli positivt överraskad över hur smidig husbilen är att framföra. 

smidig förflyttning med husbil

Kostnad

En husbil är dyrare både i inköp och i drift än en husvagn. Å andra sidan har en husbil en mer fördelaktig värdeminskning, speciellt om du tar väl hand om den. Att köpa en husbil är så tryggt att till och med banken ofta låter dig låna med själva husbilen som säkerhet. Det i sig innebär en eventuell räntebesparing jämfört att ta ett lån till en husvagn utan säkerhet.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.