Nyheter på Caravan Stockholm.

0

EHG, Ervin Hymer Group, visade upp många olika husbilar på Caravan Stockholm, som pågick mellan den 15 och 18 februari. Redan på mässans första dag var det många som ville bekanta sig med de nyutvecklade modellerna Hymer B-SL 704 och B-SL 708 som exponerades längst fram i montern.

Hymer B Supreme Line

Bilarna visades med två olika träslag, den ena ljus (namnet) och den andra med lite mörkare trä. Inredningen gillades, inte minst var möjligheten att skärma av tvättrummet uppskattat och de stora garagen, varav det under de två långbäddarna i 704;an är störst. Men det något mindre garaget i 708;an, med drottningssäng,  är å andra sidan godkänd för smått makalösa 450 kilo last.

Det kanske inte är att rekommendera att man ger sig ut på långresa med den vikten i garaget, men det visar hur extremt stabilt och välbyggd modellen är. Det nyutvecklade chassiet SLC (super light chassi) med ett högre dubbelgolv ger många fördelar. Bland annat ger det utrymme för större och bättre isolerade tankar för färsk- och avloppsvatten men det rymmer också hjulhusen och ger på så sätt ett plant golv i husbilen helt utan nivåskillnader. Att det är extra styvt och ger lägre tyngdpunkt samt tystare gång är en bonus liksom den släta undersidan utan utstickande tankar eller annat som bidrar till bättre aerodynamik och därmed lägre bränsleförbrukning.

Vi kom i samspråk med några av mässbesökarna och genomgående var det uppskattande kommentarer, både om planlösningen, färgerna och komforten i stolar och sängar.

Hannu Arbelius i passagerarsätet trivdes mycket bra med vad han såg och konstaterade kort och gott att ”bilen ser mycket bra ut”. Kompisen Ture Huhtala som sitter i förarstolen på bilden säger att ”bilen överraskar genom att vara större inuti än på utsidan, och dessutom är den ju snygg”.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.