fbpx

Vinterspecialisterna bjuder in till eget Fjällkalas

0

Älska vintern!
En slogan som förpliktigar. I synnerhet när termometern sjunker nedåt minus 28-30 grader och kylan biter. Vid Hansen Caravan i Upplands-Väsby vet personalen vad som gäller i husbilsväg under vinterhalvåret. Tacka företagets vintertokiga vd Peter Hansen för det.

Enkelhet och hemtrevnad, med en familjär stämning. Peter Hansen, som driver Hansen Caravan, har medvetet valt att låta husbilar och personlig kontakt komma före glassiga försäljningssalar och ovidkommande lull-lull. Här läggs fokus på kunskap, professionalism och att skapa en plats dit alla vänner av husbilar alltid är välkomna.

Under vintern blir husbilens kvaliteter extra viktiga och noterbara. Genomtänkta lösningar och kvalitet kommer garanterat att löna sig och rätt utrustad blir vintern då både angenäm och festlig. Riktigt festligt blir det när Erwin Hymer Group tillsammans med radiokanalen Mix Megapol bjuder in till Fjällkalas i Sälen mellan den 6-9 februari, 2020.
En som definitivt inte kommer att missa detta tillfälle är Peter Hansen, som driver Hymer Centret Hansen Caravan i Upplands-Väsby. Han är sedan länge en stor vän av vintercampande och han har redan bestämt sig för att förlänga folkfesten. Från Sälen till Upplands-Väsby.

Vi kommer att arrangera ett eget Fjällkalas vid vår anläggning, avslöjar han. Tanken är att vi ska ta med oss känslan från festligheterna i Sälen till vår anläggning. Räkna därför med både snö, skidor, snöskotrar och allt som hör vintern därtill.

För Peter Hansen är det ett självklart val att Hansen Caravan ska arrangera en egen vinterfest. Han har under många års tid själv både säsongscampat och gjort särskilda temaresor under vintern.

Ta gärna en kopp kaffe och sätt dig tillrätta i butikens egna salong

Allt började med att min bror fick jobb i Sälen, säger Peter Hansen. Då bestämde jag mig för att prova att bo i en husvagn för att kunna träffa honom oftare. Det fungerade så bra att det blev 7-8 vintersäsonger där.

Med tiden har husvagn ersatts av husbil. Ett naturligt steg,  då Peter har ett förflutet som försäljningschef för campingvitvarumärket Dometic. Camping  och campinglivet är något han levt med på daglig bas allt sedan han var 14 år ung. Det gör att han har lärt sig mycket längst med vägens gång. I synnerhet om vintercamping.

– Många tror att det inte går att vintercampa, säger han. En av de största frågorna är hur man ska göra med alla blöta kläder och att man behöver ha vattenburen värme för att klara extrem kyla. Kläder med Goretex-material är vatten och fuktavstötande och luftburen värme räcker gott.

Självklart finns här även en tillbehörsbutik, med allt du kan behöva för en lyckad husbilssäsong. Sommar som vinter.

Det här är styrkan med Hansen Caravan och Peter i synnerhet. Han har själv provat på vintercampande och vet vad som fungerar samt vad som kanske inte fungerar. Kunskaper som sparar kunden både tid och besvär.
– Alla husbilar är inte vinteranpassade, säger han. Det du som kund, som vill vintercampa, ska vara uppmärksam på är om husbilen har isolerade vätsketankar. Själv använder jag endast dubbdäck och så förser jag alltid husbilen med rejäla extraljus.

Nyfikenheten driver honom att hårdtesta de produkter som Hansen Caravan idag marknadsför. Därför har han genomfört flera temaresor under vintern.

Jag och sambon gjorde en husbilstur som vi kallade 7 skidorter på 7 dagar, berättar Peter. Tillsammans med en kompis har jag även genomfört 3 skoterorter på 3 dagar.

När kylan bet som mest var det minus 28 grader utomhus. Resan, och vistelsen, som förtogs i en vinterutrustad helintegrerad Hymer, skedde dock mycket bekvämt.

Vi hade ungefär 22-23 grader inne i husbilen, säger Peter. Det jag upptäckt är att luftburen värme inte alls är så illa ens när det blir extra kyligt ute. Det fungerar utmärkt.

Gillar du vinter och gillar du Hymer? Då har du kommit rätt!

Kunskapen gör att han känner sig trygg i sina rekommendationer.

Jag vill kunna stå rakryggad och informera kunden om vad som verkligen fungerar på vintern, säger Peter. Det är en av anledningarna till varför jag reste med en helintegrerad Hymer, för att se hur husbilen tog sig fram även i besvärligt vinterväglag, även vid partier där vägsträckan i sig varit utmanande.

Att ingå i Erwin Hymer Group ser han också som en trygghet. Både för Hansen Caravan och deras kunder.

– Varumärket Hymer är ju välkänt och även känt för sin höga kvalitet. Dessutom gör organisationen att det finns en god tillgång till reservdelar och med snabba leveranser. Det tjänar alla på.

Själv kommer hans vinterexpertis kunderna tillgodo. Tillsammans med sina tre anställda är Hansen Caravan personalmässigt inte störst. Men de har ett stort hjärta.

– Att vara en liten organisation hjälper oss att förbli familjära, menar Peter Hansen. Hit är kunder alltid välkomna och de ska känna sig både sedda och omhändertagna. Vi har inga flashiga lokaler och stora säljorganisationer, utan erbjuder en mer familjär stämning. Hit är alla välkomna.

Behöver du en vinteranpassad husbil? Kontakta då Hansen Caravan i Upplands-Väsby.
Och om du missar Fjällkalaset i Sälen den 6-9 februari, så tänk då på att Hansen Caravan ger dig en ny chans att delta den 13-16 februari.

Företag: Hansen Caravan (Hymer Center).
Besöksadress: Vallentunavägen 401, Upplands-Väsby
Telefon: 08-518 170 000
E-mail: info@hansencaravan.se
Webbsida: www.hansencaravan.se
Nyckelperson försäljning: Lennart Stork och Carina Faxling
Nyckelperson service: Stefan Öhlin
Grundat: Företaget Hansen Caravan grundades 2012. Blev Hymer Center år 2014.
Antal anställda: 4 st
Smultronställen med husbilen: Ramundberget. En fin och lugn vintercamping, fint preparerade backar och längdspår med natursnö.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.