Familjen vann en vecka med alkovbilen.

0
Rymlig bäddbar dinette med högt i tak, tack vare husbilens alkovlösning där överbädden kan hissas upp manuellt när den inte används.

VINNARBIL FÖR VINNARFAMILJ

Alkovbilen Laika Kosmo F510 är det perfekta valet för barnfamiljen. Och det tar inte lång tid för vinnarna Sofie Starander och Peter Nordh från Göteborg att fatta tycke för husbilen, som de ska få låna gratis i en vecka senare i år. Paret, och familjen, är en av vinnarna i Mix Megapols Fjällkalas och Erwin Hymer Groups gemensamma tävling, med en veckas gratis lån av husbil låg i potten.

Med en helrenovering av ett hus med 260 kvadratmeters boyta blir det inte mycket tid för fritid.
Så är situationen för föräldrarna Sofie Starander och Peter Nordh från Göteborg. Vilken tur då att familjen, som även består av tre barn, är en av vinnarna i radiokanalen Mix Megapol och Erwin Hymer Groups tävling där vinsten är en gratis lånevecka med en husbil för familjen.

Vi har inte berättat något för barnen än, avslöjar Sofie Starander. Vi visste ju inte hur rymlig husbil vi skulle få låna.

Nu vet de. I samband med Mix Megapols och Erwin Hymer Groups gemensamma Fjällkalas i Lindvallen, Sälen, fick paret tillfälle att bekanta sig med alkovbilen Laika Kosmo F510, den modell som familjen kommer att få låna.
Laikas varumärkeschef William Forsström demonstrerade personligen husbilen för paret.
– Det är en perfekt husbil för familjen, med sex ordentliga sovplatser, säger han.
Husbilens alkovutrymme, där en överdubbelbädd fälls ned ovan bildelen, lär bli populär. Vem som än tar det sängutrymmet får också två fönster som båda är riktade framåt.
Och visst verkar det som att paret gillar vad de ser.
– Detta blir perfekt, säger Sofie Starander.

Laikas varumärkeschef William Forsström guidar paret Starander/Nordh genom alkovbilen Laika Kosmo F510:s alla funktioner.

Vart resan kommer att gå står ännu oklart. Drömmen vore att resa nedåt sydeuropa, men för en veckas lånetid går parets tankar snarare mot Öland. Och de planerar att laga mat åt hela familjen, med det kök som husbilen erbjuder.
– Vi kommer absolut att laga egen mat i husbilen, säger Peter Nordh.
Barnen vet i skrivande stund ännu inget om vinsten. Men paret är övertygade om att det blir succé. Det tror även varumärkeschef William Forsström.
– Över garaget finns en tvärställd bädd och även dinetten är bäddbar, säger han. Och så får ni ett rymligt garage och har ni tagit körkort 1996 eller tidigare och haft det i obruten följd sedan dess så kan alla med B-behörighet köra husbilen.Paret har inte ångrat att de tagit sig an en omfattande husrenovering, där allt behöver göras. Dessutom ändrar de planlösningen på bostadsytan när arbetet ändå är igång. Det är ett omfattande projekt. Därför är en veckas husbilssemester mycket välkommet och något som båda ser fram mot.

Absolut, medger Sofie Starander. Det kommer att bli jätteroligt för hela familjen.

Fakta: Laika Kosmo F510.
Sittplatser: 6 st.
Bäddplatser: 5 st.
Bäddmått: Bakre dubbelsäng: 212×149 cm. Alkovsäng: 211×159 cm. Dinette: 180×100 cm.
Bildel: Fiat Ducato (Heavy duty-chassi).
Totalvikt: 3.500 kg.
Lastvikt: 1 280 kg (heavyduty-chassi).
Grundpris: 702 300 kr.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.