fbpx

Älska vintern? I en Hymer?

0

Under andra dagen på Elmia skiner solen och en härlig höstdag väntar de tusentals campare som samlats på området. Värmen från höstsolen kontrasteras kraftigt mot tillverkarens Hymers tema i sin monter i A-hallen för årets mässa, ”#älska vinter.” För besökarna på Elmia mässan som ser sig runt i hall A är det svårt att missa vintervibbarna när två gigantiska printar med vintermotiv leder in till Hymers monter.

En Eriba på skidor

Väl inne i montern står en snöskoter kopplad till en Eriba husvagn, Touring GT 430. Den lilla kompakta husvagnen har special skidor istället för hjul och ger ett kraftfullt intryck trots sin storlek. Under inledningen på Elmia har många besökare stannat upp vid det utstickande ekipaget.
Även om dess storebror touringen 820 har blivit en snackis i Europa är det just mindre ekipage som med sin kompakthet blivit en trend i Europa. Att många verkar välja att downsiza för smidighetens skull och kanske använder sina vagnar på annat sätt? Man kanske kan anta att mindre ekipage inte bara blir lättare att hantera båda för dem som blivit till åren utan även ger fördelar för dem som lever en väldigt aktiv livsstil? En tydlig trend är det tveköst då många tillverkare nu har campingbilarna under 6 meter i utbudet. Men nu verkar det som att det är vinter Hymer vill prata om. Det finns anledning till detta.

Köldtest till -30

För alla Hymers husbilar har alltid varit vinterbilar, det har aldrig varit ett tillval eller ett nytt påfund. Isolerings tekniken man använder sig av har tillverkaren använt sedan mitten av 70-talet. Idag kallas den senaste tekniken man använder på bilarna för Pual 2 och är enkelt förklarat insprutad foam-isolering mellan två stycken aluminiumskivor. Det ger stora vinningar i att man inte får några skarvar eller köldbryggor och innovationen som Hymer är ensam om i segmentet, ger både värme på vintern såväl som svalhet på sommaren. Man köldtestar bilarna i -30 grader med en värme i bilen på 30 grader.

Isskulptur

Framåt eftermiddagen samlas en stor mängd åskådare på Elmia för att se hur Lennart Landh och Oscar Landh formar en isskulptur i ingången till montern. Även om det konstfulla isblocket kommer att smälta innan mässans slut står absolut vintern i centrum i montern. Ute har det börjat blåsa upp och solen står i lä, kanske kommer vi campare se vilka möjligheter vintern kan erbjuda med rätt bil, för nu väntar den vita årstiden runt hörnet.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.