fbpx

Äventyret har börjat

0

Hymer Center Örebro – Vårmönstring 2019

Ska man summera Vårmönstringen i ett enda ord så får det bli folkfest. För folkfest var precis vad dagarna två bjöd på när husbilsentusiaster från stora delar av landet samlades vid Hymer Center Örebro för att sparka igång årets husbilssäsong. En riktig vitaminkick, lagom när både sol och värme började göra sig påmind.

Du kan göra något för att du måste göra det. Men få saker blir så bra som när du verkligen vill göra det. Brinner för det och skjuter allt annat åt sidan.

Det var känslan som infann sig under Hymer Center Örebros vårmönstring. En helg för alla med husbilsintresse att få information, ta del av det senaste, underhållning och bara känna en härlig gemenskap med likasinnade husbilsentusiaster. Inte för att de måste. Utan för att de ville.

Roger Jansson och Anita Ringborn vill hålla sig ajour med det senaste inom husbilsteknik. Ett besök på Vårmönstringen var därför självklart för Motala-paret. En riktigt bra träff, löd omdömet från paret.

– Vi åker hit varje vårmönstring, försäkrar Roger Jansson och Anita Ringborn från Motala. Här blir vi uppdaterade på husbilar och produkter.

Paret äger idag en Knaus och säger sig inte ha någon plan på att byta husbil. Men trots det vill de hänga med på marknaden.

– Framförallt när det gäller ny teknik och tillbehör, säger Roger Jansson. Jag är gärna den som pratar mycket och diskuterar med utställarna.

Som exempel nämner han dagens befintliga campingappar, som kan ge information om campingar och affärscentrum.

– Men om jag bara vill tömma gråvatten någonstans längst med vägen, vart kan jag göra det? undrar han retoriskt. Där hade en app som visar sådana platser suttit bra och det diskuterade jag nu med Kenwoods representant här precis.

Det var även full fart ute på begagnattorget. Vädergudarna var dessutom med oss, och bjöd till och med på härligt efterlängtad vårvärme.

Paret var inte ensamma om att besöka Vårmönstringen utan avsikt att leta ny husbil. Men det är heller inte poängen med vårens kickoff-träff. Här handlar det helt om att bara ha en riktigt trevlig dag, ett tillfälle att fråga proffsen det där som man undrat över om sin husbil och prata med utställarna. En mässa i miniformat med flera nyheter. En av dessa stod Nicklas Knall vid Caravanrouter för.

– Vi erbjuder en komplett lösning när det gäller fordonsrouters, berättar han. Det är både router och ett simkort med obegränsad surfmängd i vårt paket. Hymer blir först av husbilstillverkarna att erbjuda detta till sina kunder.

Husbilsentusiasterna tog tillfället i akt att testa, kontrollera och fråga. Under hela träffen fanns det goda möjligheter att få svar på alla sina frågor och att förbereda sig för den kommande campingsäsongen.

Upp mot 50 brukare ska kunna koppla upp sig mot en och samma router, så även den största familjen bör kunna ha nytta av produkten.

– Oberoende av hur många ni kopplar upp er så kommer ni aldrig nå under en hastighet av 10 megabit per sekund, lovar Nicklas Knall. I bästa fall når hastigheten 40-50 megabit per sekund. Det ska vara som internet där hemma. Kombinera det med en Chromecast och streama filmer utan minsta lagg eller problem.

Vid Hymer Center Örebro stod Tobias Woldt och Hadi Shire redo att svara på besökarnas alla frågor gällande verkstad och service. Även syskonanläggningen Örebros Husbilsoutlet höll öppet hus i verkstaden.

Vårmönstringen var även ett bra tillfälle för besökare att få en inblick i vad som sker i verkstaden. Där välkomnade Robin Eriksson och hans team av mekaniker besökarna, som gavs en god inblick i hur komplett dagens husbilsverkstad verkligen är.

– Det är klart att vi alltid fixat att byta stora partier av karossdelar på husbilar, säger Robin Eriksson. Men i takt med att antalet husbilar på vägarna ökar så ökar också antalet skador. Då står vi bra rustade att ta emot dem och fixa att åtgärda även större skador. Vi byter exempelvis fronter, tak, väggar och gör chassireparationer.

Vårmönstring
Eva-Lena Milton och Alf Sund från Sköllersta utanför Örebro går i väntans tider. Inom kort får de sin nya Bürstner levererad. Under tiden tog de tillfället i akt att detaljstudera Bürstner jubileumsbil, en specialutrustad Ixeo I 746 Limited som endast byggs i 60 exemplar. Alla numrerade, där den utställda bilen är nummer 10 av 60 tillverkade.

De allra flesta besökare hade avsiktligt prickat in Vårmönstringen, i många fall traditionsenligt. Men så fanns det även de som bara lyckades pricka rätt helg för ett besök av en ren tillfällighet. Som Alf Sund och Eva-Lena Milton från Sköllersta strax utanför Örebro.

– Vi har beställt en fabriksny Bürstner och ville bara åka hit för att se om bilen hunnit anlända, säger de. Fram tills nu har vi kört Hymer, men vi fastnade för den planlösning med toalett och badrum längst bak som Bürstner erbjuder.

– Samt att vi behövde en extra bädd, tillägger Eva-Lena Milton. Den Hymern vi hade tidigare var enbart en tvåbäddarsbil.

Spontanbesöket blev alltså rena lyckokastet, där paret förutom att få information om sin nya husbil även bjöds på en riktig fest.

Under helgen serverades ungefär 100 kilo vildsvinsskav med tillbehör i Pitabröd. Ingen behövde gå hungrig från Vårmönstringen.

Under helgen serverades ungefär 100 kilo vildsvinsskav med tillbehör, i Pitabröd. När mat och dryck var till belåtenhet väntade mjukglass. Men pricken över i? Samarbetet med delikatesschokladfabrikören Almida, där besökare först kunde provsmaka chokladen. Gav det mersmak, och det gjorde det för de allra flesta, höll fabriksbutiken belägen mellan Hymer Center Örebro och Örebro Husbilsoutlet, öppet.

– Den här dagen handlar inte om att sälja husbilar, förtydligar Hymer Center Örebros försäljningschef Fredrik Engstrand. Istället vill vi att kunderna verkligen ska känna sig välkomna hit, oavsett vad deras ärende är.

Vad vore husbilssemestern utan din fyrtassade vän? Självklart fanns Hund & Katt Specialisten på plats. Här frestar Eva Parat hunden Roffe med hundmat. Hundar är alltid välkomna till Hymer Center Örebro och grannverksamheten Örebros Husbilsoutlet.

Och visst rådde en både avslappnad och trevlig stämning helgen igenom. Många besökare tog sig rejäl tid på att vandra runt bland utställare och husbilar, för att sedan låta intrycken sjunka in med en kopp kaffe och kaka i loungen. Där hittar vi Hans och Eva Källbrandt från Västerås, som vilar benen efter att gått mellan de olika hallarna.

– Vi har haft husbil i sex års tid nu, berättar Hans innan han sipprar på sin kaffe. Just nu har vi en Dethleffs, med långbäddar och toalett längst bak. Det passar oss bäst.

– Vi brukar vara här varje år, tillägger frun Eva Källbrandt. Även fast vi inte är på jakt efter en ny husbil.

– Det är intressant att se alla nya modeller, men vi är egentligen inte på jakt efter en ny husbil, säger Ann-Sofie Carlsson.
– Är vi inte? svarar maken Lars och skratt utbryter.

Men det fanns även par som inte var helt eniga om de var på jakt efter något nytt eller inte.

– Det är alltid intressant att se nya modeller, men vi är inte på jakt efter en ny husbil, säger Ann-Sofie Carlsson från Örebro.

Det är svårt att avgöra om maken Lars svar, som kommer direkt, är spelat eller uppriktigt: – Är vi inte?

Så skrattar de båda, men tillägger att de faktiskt är väldigt nöjda med sin nuvarande Bürstner Nexxo 690.

– Vi har haft den bilen i fem år nu och den är mycket smidig att köra, säger Lars Carlsson.

– Vi kör ju mycket utomlands, och då är det praktiskt med ett smidigt format, tillägger Ann-Sofie. Ett av våra favoritresmål är Lofoten, men vi gillar även att semestra i England. Då är det ofta smala gator. Då är det skönt att ha en lättmanövrerad och smidig husbil.

Vårmönstringens hetaste uppvisning var helt klart av brandsläckaren Maus. En rökbaserad släckare med anor från rymdindustrin. Släckaren lämnar inga som helst släckrester efter sig. Enheten på bilden motsvarar en 2-kilostub av en pulver eller skumsläckare.

En helg fullspäckad av aktiviteter och möten har nu passerat. Men det vore direkt fel att påstå att det är över. Tvärtom! Vårmönstringen är snarare startsignalen som signalerar att säsongen bara börjat. Årets husbilsäventyr har bara startat!

Gör upp dina resplaner i god vetskap om att Hymer Center Örebro alltid står redo att hjälpa dig. Även efter en lyckad Vårmönstring.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.