Mångmiljonsatsning med kunden i centrum

0

Maskincentrum i Bockara, återförsäljare och fullserviceanläggning för Bürstner, är i full färd att bygga en helt ny serviceverkstad för husbilar. Drygt 1 000 kvadratmeter ny verkstad väntas öppna i mars/april 2019. Samtidigt bygger företaget om området runt byggnaderna, bland annat genom att dubbla antalet ställplatser. Ingemar Petersson och övrig personal på anläggningen kommer att ha många nyheter att erbjuda under 2019.

Att bygga relationer med kunden är viktigare än att finnas placerad på fina gatan inne i stan.

– Visst övervägde vi att flytta verksamheten till Oskarshamn, säger Ingemar Petersson. Men nu satsar vi fullt ut på vår befintliga fullserviceanläggning i Bockara, med planerad invigning någon gång i mars/april 2019.

Maskincentrum i Bockara AB växer så det knakar. Redan idag är företaget en fullserviceanläggning för husbilar, däribland Bürstner vilket företaget är återförsäljare för.

Verkstaden utför alla typer av arbeten på husbilar. Här monteras extrautrustning och här servas, underhålles eller repareras allt från chassi, bodel, värmesystem, kylskåp och el.

– Vi kan ordna allt som har med en husbil att göra, slår Ingemar Petersson fast. Men vi är för trångbodda och måste korta våra ledtider för kundernas bästa.

Maskincentrum Bockara
Företaget är redan idag en fullserviceanläggning för husbilar. Dagens befintliga verkstad är ungefär 1 500 kvadratmeter till ytan. Här kan allt arbete som berör husbilar utföras. Den nya verkstaden kommer dock att vässa verksamheten ytterligare och korta ledtiderna. Vinnaren i upplägget blir du som husbilsägare.

Här kommer nysatsningen in i bilden. Dagens 1 500 kvadratmeter stora verkstad och utställning ska inom de närmaste fem månaderna få sällskap av ytterligare 1 000 kvadratmeter verksamhetsanpassad verkstad, med särskilt fokus på just husbilar.

– Företaget 50-årsjubilierade i år (2018), säger Ingemar Petersson. Vi har haft vår grund i att serva och underhålla lantbruksmaskiner, vilket den gamla verkstaden speglar.

Maskincentrum i Bockara AB leds idag av tredje generation Petersson, nämligen Ingemars son Fredrik.

Själv tog han över företaget år 1980. Idag är det hans son, Fredrik, som styr Maskincentrum i Bockara AB. Den tredje i familjeled att driva företaget, som tack vare husbilarna tagit en helt ny vändning.

För att kapa ledtiderna och förbättra servicen mot husbilsägare görs därför en satsning värd 10 miljoner kronor. Dels på ett helt ny husbilsanpassad serviceverkstad, men också på området runt företaget.

– Vi ökar på antalet 8 tons fyrpelarlyftar och kompletterar även med 2 stycken tvåtons tvåpelarlyftar anpassade för plåtisar, säger Ingemar Petersson. Montörerna kommer att få gott om utrymme och alla delar till husbilarna ska vara förplockade och finnas i direkt anslutning till respektive husbil.

Målet med den nya verkstaden är också att skapa flexibilitet, där verktygsvagnarna är flyttbara. Bäst lämpad mekaniker för uppgiften, helt oberoende vilken arbetsstation som husbilen står.

– Detta kommer på alla vis kunden tillgodo, lovar Ingemar Petersson. Ledtiderna kommer att kapas rejält och vi kan bättra vår service.

Ytterligare en nyhet blir det nya området med ställplatser. Antalet fördubblas, från dagens 10 till framtida 20 ställplatser med el. Som tidigare kommer husbilsägare att kunna tömma gråvatten och fylla på färskvatten. Det nya läget ligger intill ett skogsparti, men fortsatt i anslutning med anläggningen och alla dess faciliteter.

Satsningen omfattar även en total makeover av området runt byggnaderna. Företagets anläggning hyser redan idag ett torg för begagnade husbilar samt tio ställplatser. Lagom till vårsäsongen 2019 kommer antalet ställplatser att vara dubbelt så många. Alla med elstolpar och på ett helt ny plats inom området.

– De nya ställplatserna kommer att ha naturen som närmaste granne, lovar Ingemar Petersson. Vår ambition är att du som husbilsägare ska kunna få en helhetsupplevelse med möjlighet till övernattning, tömning av gråvatten, kika på ny husbil eller tillbehör till er befintliga och möjlighet att få serviceråd av våra kunniga verkstadstekniker. Allt på samma plats, här i Bockara.

Ingemar Petersson tog 1980 över företaget efter sin far. Numer jobbar han endast heltid på firman, under ledning av sonen Fredrik. Förhoppningsvis får han nu mer tid över att åka på egna husbilsäventyr, något han försöker göra så ofta han hinner.

Maskincentrum i Bockara AB är återförsäljare för Bürstner. Ett märke som Ingemar Petersson brinner starkt för.

– Bürstner ligger i täten när det gäller utvecklingen av husbilar, menar han. Visst är intresset fortsatt stort för de del- och helintegrerade modellerna, men vi märker också en allt högre efterfrågan på plåtisar.

Det är just kundkontakten, möjligheten att bygga goda relationer och att se sin kund nöjd som driver honom.

– Känslan när vi lyckas guida kunden genom husbilsdjungeln till helt rätt husbil som passar just kundens behov är obetalbar, säger Ingemar Petersson. Kundernas medvetenhet har ökat, men vi kan identifiera behovet ytterligare och därmed bättra oddsen att husbilsupplevelsen blir just så fantastisk som den ska vara.

Anläggningen är en fullserviceanläggning. Det innebär att de kan hantera alla jobb som krävs på en husbil. Här finns även en tillbehörsshop och skulle du vara intresserad av en ny husbil så finns här alltid ett antal nya bilar i lager för försäljning.

Ingemar Petersson ger några handfasta tips till den som känner sig osäker valet av husbil:

– Hur många ska övernatta i den? Hur många ska färdas i den? Fördelning mellan vuxna och barn? Ska ni vintercampa? Svaren på de frågorna leder oss snabbt fram till rätt kategori av husbil.

Hans egen uppfattning är att allt fler får upp ögonen för Bürstners face-to-face-lösning, där två soffor är riktade mot varandra vid dinetten.

– En mycket trevlig planlösning som ger extra rymd och trivsel runt middagsbordet, menar Ingemar Petersson. Detta är något som folk brukar uppskatta när de väl får prova på.

Pelle Sandlund är verkstadschef. Tillsammans med sitt team tar han väl hand om din Bürstner och också husbilar från helt andra tillverkare. I samband med att den nya verkstaden står klar är förhoppningen att teamet ska ha utökats med fyra-fem nya verkstadstjänster.

Själv hoppas han nu, när sonen Fredrik tagit vid företaget, få mer tid över till att själv resa runt i sin egen husbil.

– Jag och frun brukar resa med husbil till antingen Öland eller Österlen, säger Ingemar Petersson. I år tog vi husbilen till Gotland.

Men än är anläggningen i Bockara och försäljningen samt service av Bürstner vad som driver honom.

– Jag ser verkligen fram mot när vi kan inviga vår verksamhetsanpassade verkstad. Det är en dag som vi självklart kommer att dela med våra kunder.

Företag: Maskincentrum i Bockara AB
Besöksadress: Stora Vägen 62 C
Telefon: 0491-522 10
E-post: info@maskincentrum-bockara.se
Webbsida: maskincentrum-bockara.se
Nyckelperson försäljning: Ingemar Peterson och Johan Karlsson
Nyckelperson service: Pelle Sandlund (verkstadschef), Roger Linusson (kundmottagare)
Grundat: 1968
Antal anställda: 9 st
Smultronställen med husbilen: Ingemar Petersson: Norr om Kivik finns ett litet samhälle som jag gärna besöker med husbil. Färden dit går längst med kustremsan. Fantastiskt vackert!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.