Lyxiga husbilar i premiumklassen

0

Gillar du att leva det ljuva livet och ha det absolut bekvämaste ska du kolla in våra lyxiga tips i premiumklassen vad gäller husbilar. Här hittar du genomtänkta detaljer och husbilar fullpumpade med smarta lösningar som höjer kvaliteten och upplevelsen av husbilslivet.

Få ämnen är så populära som ämnet lyx och det här är något som verkligen finns i husbilsvärlden. Förutom att en husbil per definition är en livslyx av rang så finns även husbilarna med det där lilla extra. Men till skillnad från vad en del tror så handlar lyx om mer än bara snyggt designade detaljer. Det måste också vara praktisk och bekvämt för att höja totalupplevelsen.

Till exempel är det bra om man trots sin vardag på resande fot slipper tänka för mycket på om grejerna håller eller inte. Kvaliteten är därför av högsta prioritet. Det är lätt att sminka ett fordon med glansiga detaljer men de ska också hålla för användning eller färd längs ojämna vägar.

En del försöker sig på att säga vad som kännetecknar en premiumhusbil men det behövs så sällan när man väl kliver in i en och provsitter, provligger och upplever. Den ombonade, lite ljuddämpade miljön och bastanta materialval ger det där lilla extra. Väl ute på vägen märks den goda ljudisoleringen och väl på ställplatsen är levnadskomforten i värme och isolering högsta möjliga.

Nu ska det också sägas att det finns en annan form av lyx också och det handlar om praktiskt användande. I den kategorin hamnar fyrhjulsdrivna husbilar då de förutom en härlig boendekomfort också tar sig fram längs usla skogsvägar till just din favoritsjö där du garanterat får vara ifred. Därför har vi med Hymer ML-i som är en fullständigt unik fyrhjulsdriven husbil byggd på Mercedes imponerande Sprinterplattform.

3 lyxiga husbilar i premiumklassen

Bürstner Elegance I 910 / 920 G

– Elegans när den är som bäst!

Den absolut lyxigaste husbilen i välkända fabrikatet Bürstners flotta heter Elegance och den modellen finns i tre olika utföranden. Dels tvåaxlade I 840 G som är lite kortare än de båda treaxlade varianterna I 910 G med separata långbäddar och I 920 G med mittplacerad drottningsäng.

Elegance är som namnet antyder mycket elegant och läcker utvändigt men det är innanför den breda bodelsdörren som dess elegans verkligen visar sig. Många tycker att den påminner om en  lyxyacht när de ser de smakfulla färgkombinationerna, svängda skåp- och bänklinjerna, golvdesignen och den läckra klädseln i sittgruppen.

Även belysningen gör sitt för att höja intrycket och totalupplevelsen i boendet. Vackert infälld så kallad indirekt belysning som alltid ger en behaglig och vilsam stämning. Här finns också praktisk läsbelysning som kan fällas när man tar plats i sittgruppen med sin favoritdeckare.

Viktigt för bästa boendemiljö är också klimatet och Elegance har ett isolerat och uppvärmt dubbelgolv vilket ger jämn och skön värme oavsett yttre temperatur. Där återfinns även vattentankar vilket gör Elegance till en riktig året-runt-husbil.

Sittande vid färd i framstolarna imponerar den exemplariska utsikten genom den extra höga vindrutan. Ljudisoleringen är härlig tack vare tidigare nämnt dubbelgolv och köregenskaperna bästa möjliga mycket tack vare lågprofilchassit. Kort sagt en lyxkryssare för långa bekväma resor genom Sverige och Europa.

Fakta: Bürstner Elegance I 840 / 910 / 920 G

Motor: Fiat Ducato 2,3 Multijet
Chassi: Fiat/AL-KO lågprofilchassi
Längd: 861-891 cm
Bredd: 235 cm
Antal bäddar: 4
Bältade platser: 4
Länk till mer fakta

HYMER B-klass SupremeLine

– Innovativt chassi och sofistikerad inredning

HYMER är ett högkvalitetsmärke som ofta anses vara husbilarnas svar på Mercedes-Benz. Lyxig och sofistikerad med marknadens främsta detaljkvalitet. Här lämnas inget åt slumpen vare sig det handlar om säkerheten under körning eller detaljerna i möblemanget.

Det finaste som erbjuds från premiumfabrikatet HYMER är serien SupremeLine som till 2018 har fått ett helt egenutvecklat lättviktschassi där dubbelgolvet ger smart förvaring, förnämliga köregenskaper och bästa möjliga isolering mot både klimat och oljud.

Under körning lägger man snabbt märke till den tysta färden, mycket tack vare att undersidan är fullständigt plan. Ett faktum som även bidrar till lägre luftmotstånd och bränsleförbrukning. När vi parkerar och vänder runt framstolarna mot bodelen kan vi börja beundra den lyxiga boendekomforten.

Upplevelsen är precis så där högklassig som den kan vara och känns mer sofistikerad än prålig. Smakfullt in i minsta detalj precis som det ska vara från det ledande fabrikatet.

Här finns också mängder av innovationer som exempelvis den läckra hissen där en kaffemaskin eller annan köksmaskin elegant sänks ned ur överskåpet där det givetvis finns 230-voltsuttag. Bakom luckan i överskåpet finns till och med en hållare för kaffekapslarna.

En fördel med SLC-chassit är förutom det plana yttergolvet under bilen att även insidan är lika plan utan höjdskillnader. I många husbilar kan hjulhusen inkräkta på innerutrymmena men då dessa är gömda i golvet får exempelvis duschen ett plant golv i SupremeLine. Som sagt, Hymer passar dig som inte vill lämna något åt slumpen, vare sig det handlar om helhet eller detaljer.

Fakta: Hymermobil B-klass SupremeLine 674 / 704 / 708

Motor: Fiat Ducato 2,3 Multijet
Chassi: Hymer SLC chassi
Längd: 739 / 779 cm
Bredd: 235 cm
Antal bäddar: 4 (1)
Bältade platser: 4
Länk till mer fakta

Laika Kreos 8009
– designikonen nu på kraftfullt Iveco-chassi

Laika är ett kvalitetsfabrikat som också ägs av stora och välkända Hymerkoncernen. I den helt nybyggda italienska drömfabriken byggs designhusbilar av allra högsta klass och högst upp i märkets egen näringskedja hittar vi den helt nya bjässen Kreos 8009 på ett bakhjulsdrivet lastbilschassi från IVECO.

Tack vare bakhjulsdriften och det bastanta chassit är detta en populär husbil för den som kanske drar ett tungt släp bakom (upp till 3,5 tons släpvikt) och fortfarande vill ha bästa möjliga framkomlighet oavsett underlag och årstid. Det stadiga chassit ger samtidigt en lastvikt på häftiga 2,35 ton så detta är den perfekta dragbilen till racingteamet eller varför inte ha den som turnébuss?

Vanligast är dock att Kreos köps av par som vill ha det bästa utan att behöva tänka på lastvikten. Här sväljs med lätthet både elcyklar och moped samt andra tillbehör för proffsresenären. Tack vare chassit från Iveco är märkets högklassiga automatlåda standard liksom den självnivellerande luftfjädringen.

Invändigt är belysningen fullständigt inställbar med fjärrkontroll. Bara att ställa in vad du vill som läsbelysning, energibelysning eller relax. Köket är bästa möjliga enligt italienska kockars krav och kallas ”Grand Chef”. Inbyggd gasolugn med grill och microvågsugn som standard.

Laika är inte bara välkända för sin läckra design och höga kvalitet utan även för sina innovationer och en av dessa är den smarta duschkabinen. När den inte används för duschning finns hyllplan att montera fast vilket gör kabinen till en rymlig garderob.

Kort sagt, söker du en lyxhusbil med ypperliga möjligheter att få med dig det allra tyngsta ska du titta närmare på Laika Kreos 8009!

Fakta: Laika Kreos 8009

Motor: Iveco 70C, 3,0 liter
Chassi: Iveco
Längd: 829 cm
Bredd: 231 cm
Antal bäddar: 4 (1)
Bältade platser: 4
Länk till mer fakta

———-

Tips vid val av premium husbil

  • Stirra dig inte blind på bling-bling
  • Kläm, känn och jämför olika modeller
  • Skriv en prioriteringslista
  • Kom ihåg att titta under och bakom
  • Kvaliteten ska vara genomgående och inte bara yta!

———-

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.