fbpx

Intervju med en vinnare

0

Under vintern anordnade Husbil365 tillsammans med Mix Megapols Fjällkalas tävlingen ”vinn en husbilsvecka” där två familjer vann en veckas husbilsresa. Som en extra morot till våra prenumeranter kunde vi i vårvärmen inte låta bli att som utlovat, finna en tredje vinnare bland våra prenumeranter. Vi tog en liten pratstund med en lycklig vinnare som kammade hem den åtråvärda husbilsveckan, Frida Birgersdotter-Willners.

Först ett stort grattis till dig, Frida, som vann tävlingen ”Vinn en husbilsvecka”. Vi har förstått att du lever ett aktivt familjeliv och har husbilsdrömmar.
Har du lust att berätta lite mer om dig själv och din familj för våra läsare?
– Vi kommer ursprungligen från Ronneby och flyttade till Stockholm 2006. Familjen består av min man och vår son Elliot som är 9 år. Vi lever ett aktivt familjeliv med mycket resor i Sverige och utomlands. Och umgås mycket med släkt och vänner.

Blev du överraskad över vinsten?
– Blev otroligt glad. Såg tävlingen på husbil365 och tänkte att jag prenumererar ”just i case”. Har läst mycket om husbil, camping och semester. Vi har vänner som åker husbil varje vinter och sommar och tänkte att någon gång ska vi också åka. Med det var otroligt oväntat att just jag skulle vinna med tanke på hur många som säkert har tävlat.

Hur reagerade familjen på nyheten om vinsten?
– Min son Eliot blev så glad att han gjorde en volt, han gillar att göra det då han håller på med parkour. (RED En träningsmetod som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen utan hjälpmedel.) Eliott ringde sen direkt till sina kompisar och berättade. Min man blir för varje dag allt mer framåt när det gäller att prova camping livet.

Frida Birgersdotter-Willners med sonen Eliott. Lyckliga vinnare av tävlingen ”vinn en husbilsvecka”.

Har ni idag husbil eller husvagn?
Nej, vi har aldrig haft. Vi har inte heller lånat av kompisar. När jag var liten hade mina föräldrar en Volvo Duett och då åkte vi till Danmark och tältade. Jag minns att alla tittade märkligt på oss – för vi lade in allt material i tältet och valde att sova i bilen.

Vad har du/ni för övriga intressen?
– vi älskar att resa. Mest till Blekinge inom Sverige, vi åker även när vi har möjlighet till Spanien eller Mallorca. Våra aktiviteter anpassas mest utifrån Eliot, han gillar film och media och är med i scouterna och bedriver parkour. Jag tycker om att läsa, gärna deckare. Min favoritförfattare är Jan Mårtensson.

Hur planerar ni att använda er husbilsvecka?
Jag vill ner i landet, Bleking och Skåne, jag älskar att vara där nere. Kanske blir det en camping i Falsterbo nära havet. Havet är det bästa som finns. Därnere går gärna hela familjen på loppmarknader och bilutställningar. Framförallt 50-talsbilar tycker vi om. Tyvärr har vi ingen vintage bil men jag drömmer om en Cadillac.

Vad är det mest lockande med husbil för er?
Det känns så enkelhet att ställa sig var som helst. Man har alla prylar och boendet med sig, och slippa passa tider, bara åka. Stanna där man trivs.

Har du någon drömplats, ett resmål eller en upplevelse därute i världen som du vill utforska med husbilen?

Hade varit mysigt att köra ner i Tyskland, det finns en väg i södra Tyskland kallad ”den romantiska vägen” som funnits sedan 1950. Såg en film om den vägen som sträcker sig hela vägen ner till alperna och passerar vinodlingar och vackra slott. Den skulle vi vilja upptäcka. Sen att åka runt i Europa under lång tid, se olika länder, vore förstås en drömupplevelse.

Finns det något inom husbilsvärlden som du känner dig osäker över?

Nej jag har aldrig kört husbil, att man inte åkt så stort ekipage tidigare funderar jag lite kring men det känns mest som att det ska bli kul.

Hade ni annan semester inplanerad i år?

Vi hade massor planer, dels att åka till Bryssel och till Grekland, allt har blivit inställt pga pandemin. Så även en resa vi planerat till Ystad saltsjöbad redan i påsk. Så nu känns det väldigt tryggt och roligt med en husbilsemester senare istället.

Känns det säkrare att campa för er?

Vi hoppas att allt lugnar ner sig i slutet av sommaren. Men vi kan ju ändå ge oss ut ändå med husbilen. Vi tror att vi ändå kan vara isolerade i husbilen men behöver inte träffa folk när man har allt med sig och kan ställa sig var man vill.

Har ni funderat på att köpa husbil?

Nej, inte direkt däremot har vi har haft planer under flera år på att hyra husbil men det har aldrig blivit av. Vi är så glada att vi äntligen kommer iväg!

Familjen Birgersdotter-Willners:
Frida Birgersdotter-Willners 39 år,
maken Robert Willners, 49 år och sonen Elliot, 9 år.
Bosatta: Stockholm
Blogg: https://fridabirgersdotter.blogg.se/

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.