fbpx

Smarta husbilar för par

0

När man i huvudsak reser i par är det bra om planlösningen bidrar till att det begränsade utrymmet nyttjas maximalt för två personer. Istället för många bäddar bjuds kanske en härlig sittgrupp, stort kök eller kompaktare yttermått på husbilen.

Det finns massor av husbilar som passar för par men här har vi koncentrerat oss på bilarna från HYMER som går ett snäpp längre i begreppet ”smart för par”. Våra förslag täcker de flesta olika prioriteringar som ett par kan ha oavsett om det är prioritet av stort kök, stort badrum, stora sängar, stort garage, korta yttermått eller härlig sittgrupp med lounge-känsla.

En av dessa modellvarianter är HYMER DuoMobil som är välkänd för att helt och hållet ha designats med husbilsparet i åtanke. Här gick designteamet så långt att de funderade ut ett sätt att utnyttja de kvadratmeter som utgör förarhytten. Förarhytten används ju som bekant inte när man sover eller står parkerad och därför fick den bli sovrum vilket ger enorma utrymmen för badrum, sittgrupp och kök längre bak. DuoMobil finns i två versioner varav den minsta klarar sig gott och väl under 3,5 ton.

Här hittar du några planlösningar som alla har ett gemensamt – de är smart uttänkta och välplanerade för två på resa!

5 smarta HYMER-husbilar för par

HYMER DuoMobil B-SL 634

Husbilarna från HYMER med tillägget DuoMobil är helt och hållet utformade för par och dessa bilar är fullsmockade med smarta detaljer som underlättar ett första klassens husbilsliv för två. Till exempel så är de så vanligt förekommande fasta bäddarna i aktern utbytta mot en mysig lounge-sittgrupp innehållande skåp med kontaktuttag för laddning av surfplattor och telefoner.

Hela planlösningen är i viss mån omvänd jämfört med hur det vanligen ser ut i husbilar. Längst fram i hytten finns en smart nedfällbar bädd som kan omvandlas till två separata långbäddar genom att dra ut fotändan. Näst längst fram finns ett mycket rymligt badrum som kan stängas av framåt och bakåt vilket bildar en walk-in-closet för ombyte.

Sedan kommer vi till det härliga köket med all nödvändig utrustning inklusive ett rymligt kylskåp. Längst bak har vi som sagt den luxuösa u-soffan som givetvis kan bäddas också ifall behov uppstår. DuoMobil har dessutom ett rymligt garage där två elcyklar kan förvaras och laddas.

 • Dubbelfunktion med förarhytt och sovrum i ett sparar plats
 • Multifunktionell uppfällbar säng med två bekväma enkelsängar
 • Ostördhet med avgränsningsbart omklädnings- och badrum
 • Bekväm rund soffgrupp med panoramafönster
 • Dator- och laddarbox i bakdelen
 • Kök med stor arbetsyta
 • Fullhögt klädskåp som går ner i dubbelgolvet

Läs mer om HYMER DuoMobil här!

HYMER Van 374
- kort husbil med långbäddar

Att hitta en riktig husbil med separata långbäddar som ändå mäter under sex meter i totallängd är inte helt lätt men HYMER Van 374 klarar konststycket. Det gör den dessutom galant utan att tumma på saker som bra garderober, stor duschyta och en härlig sittgrupp.

HYMERs husbilar med namnet Van betyder att bodelen är lika smidig i sin bredd som förarhytten vilket betyder en bodel på 222 centimeters bredd. Det gör att dessa husbilar är mycket smidiga i stadstrafiken samt att både luftmotstånd och i viss mån vindljud minskar.

Van 374 byggs på Fiat Ducato och den rejält tilltagna lastvikten räcker gott och väl för par på rejäla långresor. Ni får faktiskt lasta hela 900 kilo i denna smarta husbil!

 • 2 stora enkelsängar på längden, liggmått 198 x 80/182 x 80 cm
 • Rymligt klädskåp och stort klädfack under enkelsängarna på längden
 • Kompaktbadrum med fällbart handfat plus spegelskåp och stor duschyta
 • Kylskåpsvolym 85 l
 • Enkelsängar på längden fordon under 6 m

Läs mer om HYMER Van här!

HYMER Van S 520

- körglad husbil med stjärna i fronten

Hör ni till de par som prioriterar personbilsliknande köregenskaper och högsta säkerhet ska ni titta närmare på HYMER Van S. Det är en serie husbilar byggda på Mercedes fina Sprinterchassi vilket borgar för högsta kvalitet och körkänsla med alla möjliga former av säkerhetshöjande teknik.

Vi har tittat närmare på planlösningen med beteckningen Van S 520 vilket är kompakt husbil utan att överdriva. Att serien heter Van betyder helt enkelt att bodelen är lika smal som förarhytten vilket ger högsta smidighet i stadstrafik och lägre luftmotstånd på landsväg.

Längst bak finns ett par rymliga och mycket sköna långbäddar med en sektion i mitten för avlastning av surfplatta eller böcker. Badrummet har tack vare sitt smarta och uppfällbara handfat en rymlig dusch och under sängarna finns både ett rymligt garage samt smarta garderober.

 • 2 stora enkelsängar på längden, liggmått 200 x 80/188 x 80 cm
 • Rymligt klädskåp och stort klädfack under enkelsängarna på längden
 • Halvhögt klädskåp med hylla
 • Kompaktbadrum med fällbart handfat plus spegelskåp och större duschyta
 • Golv i bodelen utan trappsteg och avsats
 • Kylskåpsvolym 85 l

Läs mer om HYMER Van S här!

HYMER Exsis i 504

- för par som inte vill sova tätt

Ibland kan det vara skönt att ha en kökssoffa eller dagbädd att enkelt sträcka ut sig i och HYMERs planlösning i 504 har något så ovanligt som en enkelsäng längst bak. Till det finns den sedvanliga nedfällbara dubbelsängen i förarhytten på denna helintegrerade husbil.

En annan fördel med sänglösningen är att om man vill sova i varsin ände på husbilen så är detta en perfekt planlösning. Tack vare att sängen i aktern bara är en enkelsäng kan husbilens längd hållas under 6 meter! Det ska dock nämnas att denna enkelsäng är rätt bred så ett förälskat tonårspar kan säkerligen sova där tillsammans.

Det här är en husbil för dig som vill ha en fast bädd som alltid kan vara redo men trots det ändå ha en husbil under 6 meter och med god lastförmåga trots 3,5 ton. Ni kan faktiskt lasta hela 800 kg vilket räcker och blir över för par på långresa.

 • Stor enkelsäng bak, liggmått 200 x 177/92 cm
 • Integrerad uppfällbar säng, 188×150 mc
 • Rymligt klädskåp
 • Komfortbadrum med separat dusch
 • Golv i bodelen utan trappsteg med dubbelgolv och utan avsats
 • Stort kylskåp med 160 l tillval

Läs mer om HYMER Exsis i 504 här!

HYMER B-Klass DL 444

- minibil med enormt kök

På den svenska marknaden är denna planlösning lite bortglömd men för den sakens skull inte mindre praktisk. Här finns enbart den nedfällbara sängen i fronten vilket ger ett enormt härligt kök med större arbetsytor än i hemmet.

Lägg därtill ett högt kylskåp på 142 liter samt en dörr direkt in i garaget som gör husbilen helt perfekt för par med en hund då hunden troligen skulle trivas utmärkt i garaget.

DL 444 byggdes för att klara sig med god marginal under 3,5 ton och dessutom är detta rumsunder faktiskt kortare än 6 meter så färjor och broavgifter blir billigare. Som tillval finns tillvalet enkelsängar, smart utdragbara från den nedfällbara sängen.

 • Enkelsängar på längden uppfällbar säng tillval, liggmått
 • Brett klädskåp med mopedgarage undertill
 • Komfortbadrum med separat dusch och duschyta i en nivå
 • Golv i bodelen utan trappsteg med dubbelgolv och utan avsats
 • Stort kylskåp med 142 l
 • Stort utformat kök med bra avlastnings- och arbetsytor

Läs mer om HYMER B-klass DL 444 här!

Fler husbilar för par

Det finns som sagt massor av husbilar för två personer och här är en lista med länkar till fler smarta husbilsvarianter som passar för par. De listade husbilarna skiljer sig åt mellan varandra vad gäller prioriteringar och detaljlösningar.

Två av dem har den i Sverige så populära planlösningen med separata långbäddar och badrummet längst bak medan en annan har den franska bädden som en gång var mest populär av alla. Sist men inte minst finns en variant med läcker sittgrupp i lounge-stil.

Lycka till i ditt val av husbil önskar vi på husbil365.se!

Bürstner City Car C 540 / C 620
Smidiga plåtisar från 6 meter med tvärbäddar eller långbäddar.

Bürstner Lyseo TD 590
Supersmart kortis med stort badrum och nedfällbar säng.

Bürstner Ixeo TL 640 / TL 680 G
Underverket med nedfällbar längsbäddad säng och stora kök och badrum.

Bürstner Ixeo I 720
Efterfrågad planlösning med separata långbäddar och badrum i aktern.

Bürstner Ixeo I 744
Smått unik planlösning med lounge och nedfällbara dubbelsängar!

Carado T 135
Den franska sängen ger känslan av öppen planlösning i en kompakt husbil.

Carado Vlow V 640
Klyftig och smidig plåtis med rymlig och långbäddad säng.

 Laika Ecovip 419
Italiensk husbil med separata långbäddar och toa längst bak!

Text: husbil365.se

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.