Historien om Laika – husbilen för livsnjutare

0

Det är omöjligt att inte älska den italienska maten, vinet, musiken,
landskapet, modet och designen. Allt detta tillsammans blir
”La dolce vita” och allt detta genomsyrar varje husbil från Laika.
Det är verkligen husbilen för livsnjutare.

Orden är Fredrik Uhlins, marknadschef för Hymer Group Sverige, och han talar direkt ur hjärtat.

Fredrik Uhlin, Marknadschef på Erwin Hymer Group, här tillsammans med Bob Martin,
President/CEO Thor Industries Inc på utomhusmässan Open House i Elkhart Indiana.

 

 

 

– Jag är helt såld på märket, medger han.

Fredrik Uhlin berättar om Laikas utveckling på den svenska marknaden. Från att ha varit ett relativt okänt fabrikat, är Laika idag en självskriven aktör också på våra nordliga breddgrader:

– Idag säljs runt 100 Laika-husbilar per år genom våra fem återförsäljare:
Din Husbil i Jönköping, K. Öhmans Bil & Maskin i Västerås, Upplands Bil & Fritid i Uppsala, Fritidsmetropolen i Umeå och Alingsås Motorgrupp.

De är handplockade av oss och gör ett fantastiskt arbete. Men vi kommer att behöva åtminstone ett par återförsäljare till, för att verkligen täcka hela marknaden och den ökande efterfrågan. Diskussioner pågår.

Laika Kosmo 2009

Laikas breda utbud, nu även med serien Kosmo, bidrar till att allt fler upptäcker Laika. Idag finns en serie för varje plånbok, behov och smak. Men Laikas framgångar på den svenska marknaden har också fått skjuts av stor och positiv medial uppmärksamhet. Få har missat Wahlgrens Värld, där kändisfamiljen åker på Laika-semester i Italien.
– Pernilla är duktig på att köra husbil. Även uppe i bergen! kommenterar Fredrik Uhlin. I filmen ”Jag kommer hem till jul” färdas den folkkäre Peter Jöback i en Laika.

Sälen är arenan för ett samarbete mellan Erwin Hymer Group och radiokanalen Mix Megapol i början av februari i år. – ”Fjällkalas” kallar vi det. Laika är en utmärkt vinterhusbil också hos oss, betonar Fredrik Uhlin.
Mer medial uppmärksamhet bjuder ett racingteam från Alfa Romeo på, berättar marknadschefen:
– De behövde en husbil som verkligen kan dra rejält med vikt. De fann den i en Laika på Iveco-chassi som får dra tre och ett halvt ton!

Laika charmar oss genom de genuina och vackra materialen, den mjuka, vänliga atmosfären och den sofistikerade designen. Många som tidigare har haft båt väljer Laika, för det är en miljö man känner igen sig i. Både i den yachtinspirerade designen och i husbilarnas stabila konstruktion.

Livet med en Laika är som att avnjuta en kärleksfullt tillagad italiensk söndagsmiddag i gemytligt sällskap och bli bjuden ett utsökt glas vin till, avslutar Fredrik Uhlin.

Artikel publicerad i Min Husbil i Sverige nr 1 2020 som finns i butik nu! Där finns också fler reportage om Laika och Italien, inte minst ett resereportage från Florens.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.