fbpx

En doft av Italien

0

Italiensk pizza direkt från vedugn, långbord med örter och grönsaker, stilrena bilder från Italien och invaggande italiensk musik möter och lockar in förbipasserande Elmia besökare. Det snabbt växande varumärket är på frammarsch med sin säregna sydliga kontinentala stil.

Personalen som jobbar i montern utmärker sig med sin röda klädsel med den italienska flaggan på ryggen. William Forsström ansvarig för Laika i Sverige är på plats och vi slår oss ner på ett ekbord där man med handen kan känna på strukturen av några av de italienska läderprover, som finns som materialval.

  • Meningen med Laika är just att få en känsla av Italien på hemmaplan. Vi tror att många älskar Italien och vi erbjuder produkter där klädsel och materialval ska vara nåt extra. Både det yttre och inre hos en Laika har ett gediget hantverk, och bilarna är speciella och har ett eget kvalitetssignum präglat av Italien säger William och rättar till sina klassiska glasögon.
William Forsström, varumärksansvarig Laika i Sverige.

En veteran i sammanhanget

Vid de fullsatta långborden kastar glödlampor av större modell, ett mjukt och varmt ljus över gästerna och duken. Det är lördagen och lunchtid på Elmia och så mycket folk i Laikas monter att det tar en stund att ta sig ner till hörnet mot Laikaklubben.

Där möter en veteran i Laika sammanhangen upp och börjar raskt berätta engagerat om bilarna. Johnny Blomdal från Alingsås startade Laika klubben för 10 år sen. Då var de två medlemmar, nu är de 150.

  • Intresset för Laika har ökat enormt, nu är vi 150 medlemmar och för mig finns inga tveksamheter det är något speciellt med just Laika.

Ordföranden i klubben berättar att han valde Laika på grund av kvalitén bilarna håller.

  • Jag har haft en egen byggfirma och när jag tittar på hantverket finns det för mig inga andra märken som kommer i närheten. Jag är nog yrkesskadad och är det är viktigt för mig att allt i vagnen är byggd efter högsta standard. Dessutom är bilarna snygga och jag har väldigt nöjd med återförsäljarna säger Johnny som nu är inne på sin tredje bil, en ekovip 712.

Kanske är det löftet om ”det goda livet” som lockat besökarna och individerna till märket, idag en lördag på Elmia skadar det ju inte heller med härlig italiensk pizza.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.