Drömbilen för jaktresor

0

Den bästa husbilen för höstens älgjakt är helt klart HYMERs fyrhjulsdrivna husbilar. Med en sån tar du dig långt ut i skogen och har dessutom alla bekvämligheter som kylskåp, spis, säng och dusch med dig. Snacka om lyxliv mitt i skogen!

Bara för att asfalten tar slut och grusvägen tar vid behöver man inte stanna med sin husbil, och särskilt inte med en HYMER ML-T eller ML-I, för de finns med fyrhjulsdrift och är byggda för dåliga vägar. Det här är det tuffaste du kan köra bland halv- och helintegrerade husbilar i dag och detta tack vare samarbetet mellan Mercedes-Benz och HYMER.

Stabil bodel – ett krav i terrängen

När det gäller terrängegenskaper med husbilar räcker det inte med enbart fyrhjulsdriften i sig utan det gäller även att bodelen klarar de stora påfrestningar som blir i terrängen. Dels stötarna när man kör över ojämnheter och dels alla vridningar i karossen när bilen passerar över ojämnheter. Detta klarar HYMER ML-serien galant tack vare den stabila bodelskonstruktionen som präglar alla HYMERs husbilar och som gjort märket välkänt och uppskattat bland ägarna.

Ultimata frihetsverktyg – 4×4 och husbil

Det är när vägens beskaffenhet blir riktigt dålig som HYMER ML 4×4 visar sig från sin bästa sida. Redan en vanlig tvåhjulsdriven husbil är ju ett frihetsverktyg av rang och lägger du till fyrhjulsdrift så blir det en oslagbar kombination av frihet när man tar sig dit man önskar och kan stanna kvar.

Fyra husbilar med 4×4

Hymer har fyra olika husbilar på MB Sprinter 4×4 som passar för alla former av jakt oavsett om det är älgjakt, fågeljakt, vildsvinsjakt eller harjakt. Självklart fungerar dessa precis lika bra för fiske, friluftsliv och fågelskådning också, det viktiga är framkomligheten, bekvämligheten och den fullständiga friheten i att vara oberoende!

De fyra modellerna är helintegrerade HYMER ML-I 580 4×4, halvintegrerade HYMER ML-T 560 och 580 4×4 samt plåtisen eller kompaktbilen HYMERCAR Grand Canyon S 4×4.

Tuff utemiljö men alltid lika hemtrevligt inre

Det är på vändplanen där långt ute i vildmarken som uppskattningen av de här husbilarna är som störst. När den ojämna skogsvägen är enda vägen tillbaka så är det ingen anledning till oro utan det är bara att dra åt handbromsen och känna sig som hemma!

När kvällen lägger sig över skogen och fåglarna ska till att somna är det bara att korka upp en flaska svalt vin, se sitt favoritprogram på tv och njuta av tillvaron fram till sängdags.

En bra start på dagen

När gardinerna öppnas någonstans mellan natt och morgon ligger det syrerika morgondiset fortfarande som ett syretäcke över trädtopparna. Fönstret vid matbordet står öppet och genom myggnätsfönstret hörs morgonkvittret. Dags för frukost till ljudet av en uppvaknande skog. Och efter morgonduschen är det bara att dra på sig jaktkläderna ge sig ut.

Kaffestuga för jaktkompisarna

När dagens jakt avslutats kan delar av jaktlaget samlas runt matbordet för att avsluta dagen med eftersnack, dryck och tilltugg. Ett lätt duggregn gör tillvaron än bättre i den varma husbilen och från den inbyggda stereon hörs morgondagens väderrapport. Till efterrätt blir det glass, kaffe och konjak under markisen medan solen går ned!

Rullande tre eller fyrbäddsstuga

Jaktvännerna behöver inte ens besvära sig med att ordna hemtransport eftersom HYMER ML-T och ML-I har gästsängar. Helintegrerade ML-I har en nedfällbar dubbelsäng ovanför förarhytten förutom bäddarna i aktern. Fyra vuxna kan alltså övernatta i denna smarta husbil. När det gäller ML-T och Grand Canyon S så ryms två vuxna längst bak och en vuxen i den bäddade sittgruppen (tillval).

Perfekta husbilar för fricamping

Vattentanken rymmer mer än 100 liter och räcker gott till en helgs vildcamping liksom gråvattentankens lika stora rymd. De har även rejäla dubbla batterier på 95AH och kompletteras dessa med solpaneler kan du stanna länge i vildmarken.

Sist men inte minst ryms gott om varor i de rymliga kylskåpen på upp till 142 liter (ML-I).

Urkopplingsbar fyrhjulsdrift

Svåra underlag som snö, is och lösa grusvägar klarar dessa fyrhjulsdrivna husbilar utan problem. Man kan förbereda husbilen för terrängen med vippbrytare på instrumentbrädan som kopplar in framhjulsdriften (normalt är de bakhjulsdrivna vilket sparar bränsle när vägen är bra).

Drivkraften fördelas med fyrhjulsdriften 35 procent på framaxeln och 65 på bakaxeln. Varianterna med fyrhjulsdrift har 8,5 cm högre markfrigång än sina syskon och ramper samt lutningsvinkel är större. Med inkopplad fyrhjulsdrift får dessa husbilar bättre dragkraft och grepp och kan köras lika optimalt som en vanlig SUV.

Kort sagt är detta rena drömbilarna för livet i vildmarken!

FAKTA HYMER
Modell: HYMER ML-I 580 4×4 (helintegrerad husbil)
Chassi: Mercedes-Benz Sprinter
Basutförande motor: MB Sprinter 314 CDI, 2,2
Effekt: kW (hk) 105 (143)
Tekniskt tillåten totalvikt: (kg) 3.500
Höjd totalvikt: (tillval, kg) 4200
Släpvagnsvikt: (kg) 2.000
Isolering Vägg/tak/golv mm: 35/35/46
Vattentank/ spillvattentank: (l) 120 /100
Batteri: 3 st, 95 AH
Längd/bredd/höjd (cm): 699 / 212 / 290
Övrigt: Euro6, ABS, TCS, adaptiv ESP, Electronic Brake Force distribution, Brake assist, Hill start Assist

Länkar till mer fakta:
HYMER ML-I 580
HYMER ML-T 560/580
HYMERCAR Grand Canyon S

Text: husbil365.se

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.