fbpx

Bra husbilar till golfresan

0

Att spela golf och åka husbil är en perfekt kombination eftersom nästan alla golfbanor har ställplatser för husbilar. Sedan är det ju förstås oerhört trevligt att bara packa golfbagen och åka på golfturné i husbil genom Sverige och Europa.

En mycket vanlig anledning till att många båtägare uppskattar husbilar är att det är så lätt att kombinera med golfintresset. Eftersom båten inte kan köras till golfbanan så väljer många att ta klivet upp i en husbil istället. Likadant är det med stugägare som väljer husbil. Sommarstugan står ju där den står och till slut vill man testa fler golfbanor och då kommer återigen husbilen väl till pass.

Om du spelar golf har det säkert inte undgått dig att servicen för husbilister är exemplarisk på de flesta golfbanorna i Sverige och även i övriga Europa. Oftast finns bra husbilsplatser med eluttag, toaletter, duschar, ja till och med tvättmaskin och wifi på en del golfklubbar.

Det finns mängder av husbilar som passar till golfresenärer och att plocka ut endast tre stycken är ingen lätt uppgift. Vi har valt ut dessa tre för deras smarta och praktiska förvaringsutrymmen, men också för deras smakfulla kvalitets- och designintryck.

Tre läckra husbilar i premiumsegmentet, men som inte är stora ”långtradare” vilket samtidigt gör dem mer praktiska och lättparkerade. Två av dem är helintegrerade vilket betyder att hytt och bodel byggs av husbilstillverkaren. Det är en byggkonstruktion som ger ett rymligare inre och förstås ett ”mer integrerat” yttre.

En av dessa tre golfhusbilar är dock halvintegrerad och byggd på en fyrhjulsdriven Mercedes-Benz. Vilken husbil du än väljer så har du tänkt helt rätt när du funderar på att kombinera golfspel med husbilsboende!

3 bra husbilar till golfresan

1. HYMER DuoMobil

– Lyxig husbil för golfande par

När DuoMobil presenterades första gången väckte den stor uppmärksamhet och med tiden har den blivit en oerhört uppskattad husbil för par som reser på tu man hand. Vi tycker dessutom att den passar extra bra vid golfbanan och det finns flera anledningar till det.

Först och främst har den rejält med lastutrymmen för golfbagar, elcyklar och dessutom ett stort kylskåp vilket är bra då många golfbanor ligger en bit från närmaste butik. Visserligen äter vi ju gärna i golfrestaurangen men kanske inte varje måltid och varje dag.

Nästa fördel med DuoMobil är den berömda planlösningen med en förarhytt som helt konverteras till ett lyxigt sovrum när det blir läggdags. Tack vare att hytten utnyttjas till de platskrävande sängarna så finns massor av ”meter” kvar till badrum, kök och sittgrupp. Skjutdörrar och fullhöga garderober invid badrummet ger avskildhet och något som liknar en walk-in-closet.

Stående vid golfbanan kanske man inte alltid vill fälla ut markisen och sitta i campingstolar. DuoMobil har en enormt luftigt och bekväm u-soffa längst bak med stora fönster runtom för trevlig utsikt. Det här är en husbil som är så bekväm invändigt att man knappt vill lämna den.

U-soffan omgärdas även av trevlig förvaring och det finns till och med en förvaringsbox för datorn/surfplattan med kontaktuttag. DuoMobil finns i två versioner (varav B-DL 534 klarar körkortsgränsen 3,5 ton) och båda är så fulla av smarta lösningar att de måste upplevas! Kort sagt det perfekta verktyget för par på golfturné!

FAKTA: HYMER DUOMOBIL B-SL 634

Motor: Fiat Ducato 2,3 Multijet
Chassi: Fiat AL-KO Ducato Maxi
Längd: 779 cm
Bredd: 225 cm
Antal bäddar: 4
Bältade platser: 2 (4)
Länk till mer fakta

2. Laika Kreos

– Enjoy the dolce vita!

Laikas husbilar handlar om Italiensk design när den är som bäst med mycket smakfulla och praktiska designlösningar. Kombinerat med det tyska kvalitetstänkandet i koncernmodern Hymer Group så blir resultatet bästa möjliga.

Laika Kreos är varumärkets finaste serie och här ingår tre olika modeller där storlek och planlösning är de viktiga skillnaderna.

Gemensamt för dem alla tre är, förutom den exklusiva inredningen, att de har dubbelgolv som dels ger bra temperaturegenskaper och dels erbjuder massor av extra förvaring. Avståndet mellan yttergolv och innergolv är 37,5 cm och tack vare smarta lastluckor på båda sidor om husbilen kan långa föremål lastas i det upplysta och uppvärmda utrymmet.

Garaget längst bak har dock inget dubbelgolv för att bli så högt och rymligt som möjligt. Här ställer du med lätthet in både elcyklar och golfvagnar.

Invändigt finns två olika sänglösningar beroende på vilken modell du väljer. Modellerna Kreos 7009 och 8009 har så kallade höga långbäddar som kan bäddas ihop med en mittsektion. Modellen 7012 har istället en mittplacerad dubbelsäng (queenbed eller drottningsäng).

Laka Kreos 7009 och 7012 byggs på Fiat Ducato/AL-KO chassi medan Kreos 8009 är större än så och passar dig som vill ha rejälare utrymmen och dryga två tons lastförmåga.

FAKTA: LAIKA KREOS 8009

Motor: Iveco Daily 3,0 L
Chassi: Iveco 70C
Längd: 829 cm
Bredd: 231 cm
Antal bäddar: 4 (5)
Bältade platser: 4
Länk till mer fakta

3. HYMER ML-T

– fyrhjulsdriven och praktisk husbil

När två kvalitetsmärken samarbetar blir resultatet därefter. HYMER ML-T är byggd på Mercedes-Benz fina chassi som är fullt med trafiksäkerhetshöjande teknik.

I den här listan har vi valt det allra bästa i sammanhanget och det betyder den fyrhjulsdrivna versionen i serien. ML-T finns i flera varianter med bakhjulsdrift.

Varför ska man ha en fyrhjulsdriven husbil på golfresan kanske någon undrar. Tja varför inte undrar en annan. Eller varför ska man ha en SUV? Hur som helst så passar ML-T 4×4 perfekt till dig som har fler intressen än golf. Kanske att ta dig till svårtillgängliga platser för lite vandring? Eller som boende till höstens älgjakt? Eller på vintern till de häftigaste slalombackarna. Fyrhjulsdrivna ML-T klarar det mesta.

När du kliver in genom förardörr eller bodelsdörr på ML-T så väntar trots det robusta och tuffa ytterskalet en hemtrevlig och mysig inredning. Det är en härlig kontrast att befinna sig i vildmarken och komma in i den miljön för en kopp kaffe eller ett glas champagne och sedan bara bädda ned sig i sina egna sängkläder.

ML-T är vinterbonad och samtliga tankar och installationer är isolerade och uppvärmda. Så om du gillar friska golfrundor om hösten är det här en perfekt värmestuga för två.

FAKTA: HYMER ML-T 4×4

Motor: Mercedes-Benz
Chassi: MB 4×4
Längd: 698 cm
Bredd: 222 cm
Antal bäddar: 2 (+1)
Bältade platser: 4
Länk till mer fakta

Är ditt golfintresse färskt så rekommenderar vi att besöka GOLFGUIDEN på Svensk Golf där du kan se närmaste bana och om den har husvagns- och husbilsplatser.

Lycka till i både golfspel och husbilsliv!

Text: HUSBIL365
Foto: Tillverkarna

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.