fbpx

Barnfamiljens bästa – alkovhusbil

0

Fler och fler barnfamiljer upptäcker fördelarna med husbil och därför har vi på husbil365.se vaskat fram några guldkorn för sommarlovets roligaste resor. Här följer tips på husbilar med praktisk alkovsäng.

När man tittar efter husbil som ska användas av barnfamiljen är det förutom antalet sitt- och liggplatser även viktigt att barnen får säga sitt. Och när barnen själv får välja blir det inte alls sällan en husbil med koja ovanför förarhytten. Det är inte bara mysigt utan också väldigt smart eftersom hela fordonet kan byggas kortare tack vare att en utrymmeskrävande säng ”placeras på taket”.

En annan sak att titta närmare på är möjligheten att få med sig packning för hela familjen. Som bekant krävs ju lite mer än för bara två vuxna vilket många husbilar är byggda för. Det är ju inte bara badleksaker och barncyklar som ska med utan även mer mat och även vätska i tankarna.

Alkovhusbilar är ofta byggda på ett chassi som medger dubbelgolv där det finns lastrum mellan innergolvet och yttergolvet. Kommer ni att ha med skrymmande och långa föremål som skidor eller surfbrädor är dessa varianter något att kika närmare på. Dels finns nämna lastutrymmen för långa föremål i dubbelgolvet och dels har de också ett rejält garage för exempelvis cyklar längst bak.

Något som också brukar uppskattas med alkovbilar är sittgruppen som oftast är både rymligare och mer praktisk. Här behöver du inte vända runt framstolarna utan de har istället motstående soffor som i de flesta fall går att bädda till ännu en rymlig säng tack vare nedfällbart matbord.

Köket är också en viktig detalj att titta närmare på när det gäller barnfamiljens favorithusbil. Ett stort och rejält kylskåp och gärna med en separat frysdel ger värdefullt utrymme till mat och glass! Självklart är också att familjehusbilen bör ha gott om garderober och skåp för familjens kläder. När det blir dags för avfärd har varje familjemedlem sitt eget lilla skåp eller garderob med sina egna kläder och prylar.

Här har vi tagit fram några familjealternativ i form av alkovbilar i olika storlek och standard. Dels rymligast möjliga lyxalkoven som är rena drömmen för stora barnfamiljer. Men också några mindre varianter i en trevlig prisklass som motsvarar handpenningen på många sommarstugor. De här sommarstugorna är dessutom flyttbara och du behöver aldrig klippa gräset utanför!

Trevlig läsning och hoppas du hittar familjens favorit, hälsar vi på husbil365.se

Tips för att hitta rätt

  • Läs allt överallt i ämnet husbilar
  • Gör ”hembesök” i olika modeller med hela familjen
  • Skriv en prioriteringslista med krav & önskemål
  • Lär er massor av att börja hyra husbil
  • Titta även på husvagn, särskilt om ni åker färre mil.

4 alkovhusbilar för familjer

Bürstner Argos A 747 -2 G

– Den superlyxiga alkovbilen!

Bjässen bland alkovhusbilar och samtidigt en riktig lyxkryssare, ja det är Argos A 747. Nästan lika häftig som en Jumbojet på campingen och med rymliga innerutrymmen som ger härlig semesterkänsla. Argos är en husbil för åretruntbruk så den syns ofta i slalombyar runtom i Europa. Den vattenburna centralvärmen ihop med dubbelgolv och fenomenal isolering borgar för mysigt boende oavsett årstid. God isolering ger ju samtidigt ett svalare inomhusklimat när det blir riktigt varmt ute!

Tonade fönster med snygg aluminiumkarm ger ett läckert yttre men det bidrar också till bättre vinteregenskaper. En annan av Argos många fördelar är de enorma lastutrymmena. I det höga dubbelgolvet finns utrymmen där slalomutrustning, snowboard, campingmöbler och surfbrädor ryms med lätthet. Men då har du inte ens påbörjat lastningen av garaget längst bak än… Det är så rymligt att den sväljer en lättare motorcykel eller kanske ett knippe cyklar för hela familjen.

Invändigt väntar som väntat en härligt ljus och hemtrevlig miljö med ljusinsläpp i taket vare sig vi talar om alkoven, mittgången eller sovrummet längst bak. Den otroligt rymliga sittgruppen kan utökas och stängas helt mot förarutrymmet tack vare en lucka och extra soffsektion. Köket är en dröm för kocken med fyrlågig spis och gasolugn. Här går det att baka bullar och pepparkakor lika enkelt som hemma!

Längre bak finns förutom rymliga garderober även ett hygienutrymme med rymlig duschkabin. Allra längst bak väntar ännu en dubbelsäng med väggmonterad tv och massor av trevlig förvaring och läslampor. Kort sagt, bästa möjliga familjelivskvalitet hittar du i Boeing 747… förlåt, Argos A 747!

Fakta: Bürstner Argos A747 -2 G

Motor: Fiat Ducato 2,3 Multijet
Chassi: Fiat Ducato campingchassi
Längd: 886 cm
Bredd: 230 cm
Antal bäddar: 7
Bältade platser: 6
Länk till mer fakta

Bürstner Lyseo Time A 660 G (700G)
- Klassikern bland alkovbilar

En klassisk alkovhusbil är smart på det viset att längden på fordonet utnyttjas maximalt för att kunna inreda på bästa möjliga vis. En annan fördel som också hänger ihop med de flesta alkovbilarna är en generösare sittgrupp med två eller tre soffor istället för snurrbara förar- och passagerarsäten.

En annan fördel med alkover är att barnen brukar älska den där kojan ovanför förarhytten där de har perfekt utsikt över matbord, kök och sittgrupp när det vankas frukost. Här uppe i kojan kan barnen dra för gardinen och ligga och läsa med egna läslampor eller bara sova medan de vuxna ser tv i sittgruppen nedanför. Känslan av att ha familjen nära och under uppsikt ger trygghet och ro för barnen.

Lyseo Time finns med två längder och planlösningar. Det som skiljer dem åt är att den kortare A 660 G har tvåvånings enkelsängar längst bak medan A 700 G har en bred dubbelsäng längst bak. Våningssängen i A 660 G passar kanske bäst för barnen medan föräldrarna då får lov att sova uppe i alkoven.

Gemensamt är att båda har en stor kyl och gott om förvaringsmöjligheter inklusive ett rymligt garage längst bak. A 700 G har ett något större garage under den tvärställda dubbelsängen. Båda byggs på Fiats låga campingchassi med bred spårvidd bak och båda väger B-kortsvänliga 3,5 ton.

FAKTA: Bürstner Lyseo Time A 660 G (A 700 G)

Motor: Fiat Ducato 2,3 Multijet
Chassi: Ducato campingchassi
Längd: 652 cm (707 cm)
Bredd: 233 cm
Antal bäddar: 6
Bältade platser: 4
Länk till mer fakta

Carado A 361 (A 461och A 464)
– Praktisk och populär hyrhusbil

Tyska Carado är kända för sin fina byggkvalitet som gjort dem mycket populära bland hyrföretag. Samtidigt som de är oerhört praktiska och smart utformade för familjelivet håller de också ett fördelaktigt pris. Märkets alkovmodeller finns i tre olika varianter där A 361 och A 461 har våningssängar längst bak medan A 464 har en tvärställd dubbelsäng längst bak.

Samtliga kan fås med två bälten i bakvänd soffa vilket ger sex sittplatser medan lika många sovplatser redan ingår i baspriset tack vare de bäddbara sofforna. Det som skiljer A 361 och A 461 är längd och planlösning. A 361 har bodelsdörren framtill vilket ger något större badrum baktill men å andra sidan har A 461 bodelsdörren bak vilket ger osedvanligt rymlig sittgrupp två bord och både halv- och heldinett.

Modellen A 464 är lite längre än de andra och den har tvärställd dubbelsäng i aktern samt ett rymligt badrum med separat duschkabin. A 464 passar exempelvis två vuxna par på gemensam resa i Europa!

Alla tre alkovmodeller från Carado byggs på Fiats pålitliga och populära chassidel. De har också det gemensamt att alkovsängen kan fällas upp när den inte används vilket ger en luftigare känsla mellan förarhytt och bodel.

FAKTA: Carado A 361 / 461 / 464

Motor: Fiat Ducato 2,3 Multijet
Chassi: Fiat Ducato
Längd: 663 cm / 723 cm / 728 cm
Bredd: 233 cm
Antal bäddar: 6
Bältade platser: 4 (6)
Länk till mer fakta

Laika Ecovip 2

– Lyxbil med frontfönster i alkoven!

När det gäller alkovhusbilar så är komforten i självaste alkoven mycket viktig, särskilt för barnen. Laika är en favorit i sammanhanget då den frontfönster i alkovutrymmet där barnen kan ligga och kika ut över allt som händer nere på campingen. Snacka om härlig utsikt liggande i den högt uppsatta kojan!

Laika är ett premiumfabrikat som bygger med lyxiga designdetaljer i den italienska fabriken och inredningen är mycket tilltalande. Här är det trädetaljer och ljudisolering av högsta kvalitet och massor av finurliga detaljlösningar som underlättar vardagen och förhöjer upplevelsen. För att bara ta en detalj så är madrasserna gjorda av antibakteriell Biolatex där madrassöverdrag ingår vilka kan tas bort och maskintvättas.

Ecovip 2 har dubbelgolv med extraförvaring samt ett stort garage i aktern. Vidare finns massor av belysning som både förhöjer myskänslan men också underlättar vid läsning. Sittgruppen består av ett större bord för fyra personer samt ett mindre bord för två. Perfekt för fyra barn och två vuxna med andra ord.

Köket är lika praktiskt och trivsamt som man kan önska sig av en lyxig italienare med all utrustning man kan önska sig inklusive köksfläkt och vädringsfönster. Samtliga tak och väggar är mjukt vadderade på insidan vilket ger en mer ombonad känsla oavsett årstid.

Söker du maximal hemtrevnad och högklassiga detaljer med en god portion designkänsla ska du titta närmare på Laika Ecovip 2. Men en varning är på sin plats, det är lätt att falla pladask för denna husbil vid första ögonkastet och ju mer man fördjupar sig i den desto bättre blir det!

FAKTA: Laika Ecovip -2

Motor: Fiat Ducato 2,3 Multijet
Chassi: Fiat Ducato 35 Light (Maxi tillval)
Längd: 720 cm
Bredd: 230 cm
Antal bäddar: 7
Bältade platser: 4 (6)
Länk till mer fakta


Text: husbil365.se

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.