fbpx

ALLT FÖR ÅRETS HÄRLIGASTE ÅRSTID!

0

LÄMNA VARDAGEN BAKOM SIG. KOMMA UT. VARVA NER. SMÅ ÄVENTYR VÄNTAR RUNT VARJE HÖRN OCH IBLAND KRÄVS DET INTE MER ÄN ETT LITE LÄNGRE VECKOSLUT FÖR ATT UPPLEVA DEM.

Den som har en campingbuss, husbil eller husvagn behöver bara kliva in och köra iväg. Nästan i alla fall – för även en kort campingtur kräver lite förberedelser för att ni riktigt ska kunna njuta av er flykt från vardagen.

PACKA, FÄRDIGA, ÅK!

Allt redo? När hemmet på hjul skiner inifrån och ut, allt som behöver påfyllning har fyllts på och de sista spåren av vintern har städats bort kan inredningen börja. För en kortare utflykt behöver man så klart inte hela utrustningen, men för bekvämlighetsfaktorn krävs i alla fall en viss basutrustning ombord: Bord och stolar gör middagen utomhus betydligt bekvämare. Med två olika stora kastruller och en stekpanna går det att trolla fram en läcker måltid och med några mattallrikar och djupa müsliskålar kan det mesta läggas upp. Nu fattas det bara glas och kaffemuggar, bestick,
köksredskap, kryddor och lite basvaror så att ni inte måste svänga in på stormarknaden direkt.

Kaffe kan man
avnjuta var som helst

KYLA, VÄRMA OCH FÖRVARA
Du bör framförallt se till att ta med tillräckligt med gasol och färskt dricksvatten. Den som inte har något kök eller duschhörna i sin husbil, behöver vatten för att matlagning, disk och tvätt. Kylskåp och termolådor är extra oumbärligt på sommaren om du uppskattar kalla drycker och färska livsmedel. Vid vintercamping ligger fokus på kupévärmare som gör att det är varmt och skönt i husbilen även när motorn är avstängd. Alternativt kan även en praktisk värmefläkt fungera förvånansvärt bra. Med termoskydd på vindrutan och sidorutor hindrar du värmen från att läcka ut. På vintern är det även otroligt praktiskt med ett förtält: Det fungerar som klimatsluss och torkrum för fuktiga kläder samt erbjuder extra yta. Det kan även användas som ”sval” och för förvaring av skidutrustning.

Oavsett om du ligger och myser i husbilen eller i sovsäcken.
Den mobila fritiden ger alltid naturnära upplevelser.

GOD NATT!
För att uppnå en behaglig sovtemperatur både sommar och vinter är valet av rätt sovsäck helt avgörande. Om den ska ha en fyllning av lätt bomull eller av dun av hög kvalitet, i singel- eller dubbelutförande
– ju bättre nattsömn, desto bättre blir starten nästa morgon. När allt kommer omkring är du ju på semester!
All ytterligare information om reseförberedelser och en utförlig packlista för kortare och längre resor hittar du på sidan om inspiration på Moveras webbplats.
Med artiklar inom kategorierna teknik, livsstil, förtält, gasol & vatten, camping & outdoor och multimedia erbjuder Movera via sina återförsäljare ett stort sortiment av tillbehör och reservdelar liksom även omfattande rådgivning inom alla dessa områden.

Outdoorkatalogen ”move” är ytterligare en höjdpunkt från Movera. Denna är en blandning av klassiska katalogsidor, konkreta produktrekommendationer, spännande resereportage och en massa beprövade råd inom områden av intresse för alla outdoor-entusiaster. Dessutom hittar du även tips när det gäller till exempel energiutvinning med hjälp av solceller, reparationer av campingutrustning eller basutrustning för äventyrscamparen.

Som erfaren rådgivare har Movera alltid idéer och nyheter redo för att förenkla din tillvaro på resande fot.
Camping- & outdoor-artiklar, massor av tips, fina erbjudanden, tävlingar liksom även kataloger för nedladdning hittar du på:
www.movera.com

Oavsett om du ligger och myser i husbilen eller i sovsäcken.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.