fbpx

5 CAMPARTYPER SOM ALLA KÄNNER IGEN

0
PLATSENS SJÄLVUTNÄMNDE
ORDNINGSVAKT
Platsens självutnämnde ordningsvakt

Regler och förordningar, vilda jakter på ogärningsmän och offentliga förmaningar: det är hela hans värld. Det är inte bara så att han kan campingplatsens alla ordningsregler utan och innan – han är ordningen.
Hans ställplats är hans högkvarter; härifrån ser han till att ordningen upprätthålls och rätt skipas. Tillsammans med Wilbur, hans korthåriga tax, patrullerar han området tre gånger om dagen och nosar upp varje regelvidrig och syndig gärning som begåtts av campingfolket. Är häcken oklippt? Trädgårdstomtarna opolerade? Bara grönsaker på grillen? Platsens självutnämnde ordningsvakt och hans kikare undgår inget.


LÅNGTIDSLIGGAREN – DEN
EVIGE CAMPAREN

 

Långtidsliggaren – den eviga camparen

Han är kungen bland camparna. Med orubbligt självförtroende utformar han sitt outdoor-hem in i minsta detalj. Här ett låga staket prytt med blomlådor, där en ståtlig parabolantenn på skärmtaket som även försetts med nationens flaga. Till sina kära grannar – allihop utan undantag av samma skrot och korn som han – har
han en rätt så ambivalent relation. Å ena sidan utbyter de gärna idéer om hur man löser specialproblem som hur man bäst nivellerar en husvagn i 20 % lutning. Å andra sidan ser man till att aldrig missa ett tillfälle att flytta gränsstenen en pytteliten bit till sin egen fördel. Långtidsliggarens ur strategisk synvinkel oklanderligt belägna ställplats går av tradition i arv till den förstfödde.


ÄVENTYRAREN
Äventyraren

Äventyraren reser helst lätt. I packningen ingår ett Super-Mini- Super-Light Kevlar-tält, ett Survival-Kit (inklusive kirurgiska instrument för nödfall) plus en högeffektiv solcellspanel som förmodligen skulle kunna försörja en mindre uzbekisk stad med ström under en längre tid. På campingplatsen hittar man denna seniga naturmänniska strax före solnedgången medan han håller på att packa ihop sin utrustning, för att ge sig av mot nästa upphetsande ”hotspot”. Där ska han ägna sig åt big-wave-surfing, friklättring, burdykning eller någon annan aktivitet som ger handläggarna på hans försäkringskassa gråa hår i förtid..


GLAMPAREN
Glamparen

Den som en gång kört om karavanen med lastbilar som drar följet till bandet Rolling Stones har åtminstone en vag föreställning om hur omfångsrik den tekniska utrustningen kan vara hos den genomsnittlige glamparen. ”Glamour-camparen”, som det heter egentligen, älskar att göra en storslagen entré. Först när en stor människoskara dyker upp för att beundra dem vid deras ankomst till den 5-stjärniga campingplatsen blommar de upp på riktigt. Det är bara att trycka på en knapp så fäller deras lyxfordon, som givetvis är utrustade med den senaste tekniken från NASA, automatiskt ut vardagsrum, matplatser och sovrum som till ytan kan tävla med västra flygeln i Buckingham Palace.


DJURVÄNNEN
Djurvännen

”Elvis”, ”Herr Schröder” eller ”Coco” måste vara med. Alltid. Och överallt. För en äkta djurvän är bara lycklig om hans älskade fyrbenta eller fjäderklädda vän är med på resan. Denne får sedan vara med och dela på allt av hjärtans lust: den inlagda sillen som avnjuts under markisen, badet i den uppblåsbara jacuzzin i fullmånens sken eller utflykten till landets äldsta kyrka. Han förlåter tålmodigt sina älsklingar när de börjar härja på tältplatsen klockan fem på morgonen. Med djurvännen kan man prata om precis vad som helst – fast inte om hundfria zoner på stranden förstås.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.