4 husbilar med långbäddar

0

– Sov godare i enkelbädd

Det är inte konstigt att separata långbäddar har blivit en riktig storsäljare i Sverige. Att sova i sin egen enkelbädd utan att störas av sin partner är ett skäl som kan vara mycket viktigt för allra bästa sömn.

1. Laika Kreos 7009 – Italiensk lyxyacht för vägfarare

  • Laika Kreos 7009
    Kreos 7009 är husbilen för dig som kräver det lyxigaste. Förutom den högklassiga italienska designen både utvändigt och invändigt har den ett stort garage och dubbelgolv.

För dig som är van vid det bästa och bekvämaste är Laika Kreos 7009 en husbil full av lyx och känsla. Det ljuva livet är Laikas signum och här har man tagit det till sin spets. Lägg dig först i det underbara sovrummet med de perfekta madrasserna och låt dig hänföras av utsikten genom takfönstret eller sidofönstret. Låt sedan blicken gå över de högklassiga materialvalen i möbler och snickerier. De perfekta tygvalen och den ombonade och ljuddämpade hotellrumskänslan.

Lyx är ibland ganska svårt att definiera men mycket handlar om ljud, ljus och klimat. Laika Kreos har ett dubbelgolv under hela bilen som mäter nästan 40 cm och därmed ger massor av extra förvaring. En förvaring som är upplyst men också fungerar som effektiv isolering mot kallt väder och buller.

Tar vi några steg framåt i bodelen på Kreos 7009 så kommer badrummet att imponera på alla besökare. Den stora duschkabinen har hyllor när den inte används och när den används ger det blåaktiga ljuset extra lyxig stämning.

Det ljuva livet i det italienska köket bjuder på perfekta matlagningsmöjligheter och vill du ha ugn och grill så finns det på tillvalslistan också. Sittgruppen är bästa möjliga för umgänge och härliga middagar med glada vänner och längst fram ovanför förarutrymmet finns en nedfällbar gästsäng om det blir sent. 

FAKTA: LAIKA KREOS 7009
Motor:
Fiat Ducato 2,3 Multijet
Chassi: AL-KO
Längd: 796 cm
Bredd: 231 cm
Antal bäddar: 4
Bältade platser: 4

2. Hymermobil B-KLASS ML I – Lyxboning på Mercedes

  • Hymermobil B-KLASS ML I
    Den vackra 3D-fronten ger lägre luftmotstånd och bättre körning. Den stora vindrutan ger bästa möjliga sikt tillsammans med de stora backspeglarna.

Söker du perfektion och kvalitet in i minsta detalj så är Hymermobil B-Klass ML I 780 husbilen för dig. Tyska Hymer är välkända för sin höga byggkvalitet där inget lämnas åt slumpen och tillsammans med välkända Mercedes Benz blir kvalitetsstämpeln fullständig.

ML I 780 har många innovationer och detaljer som du kanske inte ser vid första anblicken men som du kommer att uppskatta ju mer du använder husbilen. Ta till exempel SLC-chassi med en helt plan botten för minimalt luftmotstånd och upphängningar för ökad körstabilitet och komfort. Det ser du inte förrän du kryper in under bilen! Ovanför det plana yttergolvet finns en luftspalt på 36 centimeter och därefter själva innergolvet. Det ger ett högt multi-dubbelgolv med genomgående lastutrymme och ett skyddat utrymme för teknisk apparatur. Själva bodelsgolvet är helt utan trappsteg och hjulhus vilket ger bättre isolering och mycket bra vinteregenskaper redan som standard.

Invändigt imponerar det vackra köket som är mycket genomtänkt med förvaring och lådor som räcker till. Spisen har både elektrisk induktionshäll och gasolhäll vilket ger perfekt kokmöjligheter oavsett om du bor på camping eller fricampar i naturen. Den nya fronten är byggd för minskat luftmotstånd och bästa möjliga sikt åt alla håll och Mercedes säkerhetshöjande teknik som sidvindsassistans och mycket annat hittar du även på Hymermobil B-Klass ML I 780.

FAKTA: HYMERMOBIL B-Klass ML I 780
Motor:
Mercedes-Benz Sprinter 414 CDI
Längd: 789 cm
Bredd: 235 cm
Antal bäddar: 4+1
Bältade platser: 4+1

3. Carado I 447 – Helintegrerad och med långbäddar

  • Carado I 447
    Med helintegrerade Carado I 447 är du redo att upptäcka vackra platser.

Hörnsoffa, vinkelkök, garage och långbäddar är fyra saker som många husbilsköpare haft på sin önskelista när de upptäckt Carado I 447, en helintegrerad husbil som uppfyller hela listan. Att en helintegrerad Carado dessutom har ett pris i nivå med många halvintegrerade husbilar av andra märken är inte heller någon nackdel.

Med Carado I 447 får du helt enkelt massor av husbil för pengarna och med en erkänt bra byggkvalité trots det fina inköpspriset.

När du kliver in i Carado I 447 möts du av en mycket rymlig sittgrupp med hörnsoffa och en liten entrésoffa, förutom de båda framstolarna. Därför ryms alla fyra åkande i varsitt säte när det ska ätas frukost likväl som en samling vänner på kvällsfika. Köket som går i vinkel är mycket praktiskt och det stora kylskåpet med separat frys är också något som brukar uppskattas. Längre bak finns dusch på ena sidan och toalett/handfat på andra sidan mittgången. Hela denna avdelning kan stängas av med toalettdörren så att det bildas ett stort rum för ombyte och duschning.

Längst bak följer så den stora sovavdelningen med separata långbäddar vars mittendel kan dras ut och bäddas så att allt förvandlas till en jättesäng. Runtom i husbilen imponerar de vita överskåpsluckorna och det finns massor av klädförvaring för fyra personer. Längst fram i förarutrymmet finns en nedfällbar säng som inte ingräktar på soffan i nedfällt läge vilket gör att några kan sitta där medan andra sover.

FAKTA: CARADO I 447
Motor:
Fiat Ducato 2,3 Multijet
Längd: 741 cm
Bredd: 232 cm
Antal bäddar: 4-5
Bältade platser: 4-5

4. Bürstner Ixeo I 690 G – Full med smarta lösningar!

  • Helintegrerade husbilen Ixeo med moderna linjer. Här en modell med lite mindre garage och större sovrumsfönster än modellen I 690 G – men annars likadana utvändigt.

Helintegrerade Bürstner Ixeo I 690 G är en exklusiv husbil på 3850 kilo som har allt man kan önska sig för bekväma resor runtom i Sverige och Europa. Den är byggd på Fiat Ducatos chassi med lägre och bredare ram som ger ypperliga vägegenskaper. Utvändigt har den dekaler, fälgar och detaljer som gör att många attraheras vid första ögonkastet. Att den sedan inte bara är snygg utan även praktisk bidrar förstås också till populariteten.

En praktisk detalj är serviceluckan där allt inom el- och vattenförsörjning finns samlat. En annan detalj är ramfönster runtom med aluminiumkarmar som minimerar vindbruset under körning.

När du sedan kliver in genom den rejäla bodelsdörren möts du av en mycket ljus och fräsch inredning där de pionolackade vita luckorna på överskåpen imponerar. Faktiskt går det att få Ixeo I 690 med eller utan extrasäng i fronten och om den väljs bort fortsätter raden av överskåp ovanför förarhytten vilket ger extra luftig känsla. Vinkelköket är också mycket praktiskt med gott om förvaring och som tillval finns en helt repfri arbetsyta med urfrästa spår för avrinning och tork av disk. I golvet finns invändiga luckor för extra förvaring.

De bekväma långbäddarna kan fås med en mycket innovativ ribbotten, Lattenrost-System, vars hårdhet kan ställas in individuellt för personligt tycke och smak. Vi är alla olika och så även våra önskemål om sängarnas hårdhet och nu finns lösningen i Bürstner Ixeo I 690 G.

FAKTA: BÜRSTNER IXEO I 690 G
Motor:
Fiat Ducato 2,3 Multijet
Längd: 699 cm
Bredd: 232 cm
Antal bäddar: 2-4
Bältade platser: 4

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.