Sju smarta tillbehör till husbilen

0

Praktiska campingtillbehör är något vi på husbil365.se gärna tipsar om. Campingprylar ska vara snygga, praktiska och mångsidiga. Sist men inte minst ska de vara lätta att lasta i husbilen och att hantera på ställplatsen. Här följer sju mångsidiga husbilstillbehör.

När du köper campingtillbehör är det viktigt att de är anpassade för det mobila livet. Att bara springa till närmaste möbelvaruhus och köpa möbler och köksset är sällan en bra idé eftersom campingtillbehör och campingmöbler måste klara det mobila livet.

De ska vara lätta, praktiska och får inte krossas om du tappar dem. Det är inte bara av praktiska skäl utan även av säkerhetsskäl som glas och porslin ska undvikas i husbilar.

Vanligen används härdplasten melamin i exempelvis muggar och serviser. Melaminplasten är mycket hållbar och tål hård behandling samtidigt som det också är lätt. Sist men inte minst kan melaminet färgas i alla möjliga färger och till och med göras genomskinligt så att vinglas i melamin blir otroligt lika vanliga vinglas. Det enda som saknas är ljudet vid en romantisk skål.

Andra saker som kan vara bra att ha i åtanke är bristen på förvaringsutrymmen i husbilen. Därför kan det vara bra att sträva efter möbler och tillbehör som har flera funktioner. En annan sak att ha i åtanke är att exempelvis campingstolar är en kompromiss mellan bekvämlighet och smidighet.

Hör du till dem som lever ett rörligare husbilsliv med ständigt olika ställplatser är möblernas storlek/vikt i hopfällt skick lika viktigt som sittkomforten.

Är du istället långliggare så kan du satsa massor på sittkomfort och rejält stoppade campingstolar som kanske inte är supersmidiga när de är hopfällda.

Oavsett vad du söker så hittar du alla varianter av prylar på Europas största sajt för campingtillbehör: www.movera.se

 

Foto: Movera

Mångsidigt kaffebord till husbilen

En av våra favoritmöbler till husbilen är detta smidiga minibord som läggs ovanpå en klassisk fällpall. Bordsskivan kan även läggas direkt på marken när man ligger och solar och behöver en stadig grund till kaffekoppen. Fällpallen i sig är mycket skön som fotpall så varför inte köpa två? Sist men inte minst är pallen en utmärkt gäststol ifall man har ont om stora campingstolar. Både pall och bordsskiva ingår i detta set.

Vikt: 1 kg
Pris: 36,95 euro
Produktnamn & länk: Set Dali-Gala

 

Foto: Movera

Matbord med avlastningshylla

Campingbord har en förmåga att fyllas väldigt kvickt med allehanda prylar som böcker, broschyrer, tidningar och telefoner. Här är ett bord där dessa saker har sin egen hylla så att de inte behöver spillas ned med mat, vin eller potatismos. Bordstypen finns i olika storlekar och bilden föreställer den största varianten som mäter 150 cm. Bordsbenen har höj- och sänkbara fötter så att det står stadigt på ojämnt underlag. Skyddande förvaringsväska medföljer.

Vikt: 8,95 kg
Pris: 129,95 euro
Produktnamn & länk: Euro Trail, Tisch Crouzet

 

Foto: Movera

Smidig och skön campingstol

Många timmar tillbringas i fällstolen när man väl har parkerat sin husbil och då är det viktigt att den både är skön att sitta i och stadig på alla underlag. Den här campingstolen finns i blått eller svart och den är utformad för att bli så liten som möjligt ihopfälld men ändå vara bekväm att sitta i när det vankas middag. Stolen klarar en belastning på 150 kg och ryggstödet kan lutas bakåt.

Vikt: 5,8 kg
Pris: 89,90 euro
Produktnamn & länk: Brunner Kerry Shadow Slim

 

Foto: Movera

 

Campingläktare för helgens evenemang

Åker du på hundutställning, hästtävling eller kanske moto-cross och gokarttävling med husbilen så kan en läktare till fanklubben göra succé. Denna campingsoffa passar annars lika bra intill boulebanan eller till familjens fågelskådning vid Hornborgasjön. Liten och smidig bärväska medföljer och maxbelastningen per sittyta är 80 kg. (Total belastning är alltså 240 kg.) Finns i mörkblått.

Vikt: 5,7 kg
Pris: 49,95 euro
Produktnamn & länk: Bel-Sol Stadionbank

 

Foto: Movera

 

Halkfri bordsduk till campingbordet

En praktisk och snygg bordsduk kan göra underverk för trivseln under campingresan. Bra bordsdukar får gärna vara snygga men också praktiska och lätta att rengöra. Den här duken är gjord av mjuk pvc som gör att den dessutom är närmast halkfri. Finns i blått eller grått.

Längd/bredd: 145/102 cm
Pris: 17,95 euro
Produktnamn & länk: Tischdecke (bordsduk) Bella

 

Foto: Movera

 

Storsäljande antirutschmatta

En av Moveras storsäljare är denna rulle med antiglid matta som kan användas lite överallt i husbilen. Till exempel som underlägg i skåp och lådor för att slippa skrammel från plastserviser och melaminskålar. Mattan gör även gott i lastrummet under plastbackar och möbler så att de inte rutschar omkring på det stora garagegolvet i husbilen. Sist men inte minst är de bra under bordsduken eller mattan. Kan tvättas i 30°C.

Bredd: 30 cm
Pris: 3,50 euro (rulle á 150 cm)
Produktnamn & länk: Antirutschmatta Stay Mat

 

Foto: Movera

 

Multiverktyg till campinglivet

Multifunktioner är ju något vi gillar och vad kan vara mer funktionellt och praktiskt än ett multiverktyg? Precis som i alla andra lägen så är de alltid bra att ha under campingresan oavsett om du ska klippa naglarna eller skala kabel eller öppna en ölflaska så ställer den upp. Movera säljer multiverktygens Rolls-Royce i form av Leatherman och de finns i flera prisklasser varav denna Wingman är den enklaste och Surge är den mest avancerade och kostar 165 euro.

Vikt: 198 gram
Pris: 59 euro
Produktnamn & länk: Leatherman Multitool Wingman

 

Text: Husbil365.se

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.