fbpx

SÄNG, KYLSKÅP & TOALETT PÅ 6 METER

0

Kärt barn har många namn, camping bil, camper vans, plåtis, campingbuss mm. Låt oss bara konstatera att oavsett vad fordonet kallas är storleken den viktigaste egenskapen för detta fordon. Med en total längd på 6 meter kan husbilen ställas på en parkeringsplats vid stormarknaden eller motsatt kan man besöka platser du aldrig tidigare sett eller kunnat nå.

Husbil365 samlade ihop fyra intressanta husbilar med en längd under sex meter. Och ställde oss även frågan, behöver man mer när man reser?

Om vi börjar med själva körningen likställer många körupplevelsen i sex meters bilarna med att färdas i en normalstor personbil. Trånga passager, små gator, mindre bergsvägar i Alperna eller vår egna fjällvärld, you name it. När man färdas i en husbil på över sju meter och uppåt måste man troligen planera och kanske ställa sig frågan var en ev. vändplats finns. Det spelar ingen roll om man befinner sig i skogen eller i huvudstaden. Längden på ditt ekipage kan innebära begränsningar och i värsta fall utmaningar, som kan bli svårlösta.

Köregenskaperna och smidigheten i sex meters ekipagen leder oss till nästa slutsats, genom campingbilen kan du färdas mer på bakgator genom små byar och på landsbygden, platser du aldrig tidigare har sett eller ens kunnat komma fram till. De enkla och lugna köregenskaperna ger dig helt enkelt mod att åka dit du har lust, bara för att se vad som finns där. Du kan vara professionell äventyrare eller en småbarnsförälder som uppskattar stadslivet. Enkelheten och flexibiliteten camping bilar medför är tilltagande för många målgrupper.

Inte minst tycker vi att flest positiva fördelar vi ser på ekipagen är de förenklingar som skapats för att uppleva stadens utbud. Oavsett stadens storlek. Med campingbilen blir det lättare att befinna sig mitt i centrum och samtidigt laga mat, äta och sova i lugn och ro sin husbil. Man har rätt att parkera där och kan stänga ute stadens brus och vara i sin egna lilla värld. Samtidigt är en spontan inhandling eller en avstickare i den större staden inga problem. Med ett stort ekipage på en ställplats, oftast utanför staden, blir dessa små moment mer utmanande.

Den ökade populariteten bland dessa fordon gör att de flesta tillverkare idag har ett flertal modeller i sitt sortiment. Man har också lagt mycket möda med att skapa bästa inredning, lösningar och förvaring för den korta längden man har att arbeta med. I våra utvalda produktnyheter finns idag dubbelsängar, stora kylskåp och tilltaget kök samt toalett. Vad behöver du mer?

HYMER Free 600.

HYMER Free 600

HYMER tar kvalitét och innovation på stort allvar. Genom hela sortimentet. Här finner du drivlinan, funktionerna & inredningen som förväntas av en premiumtillverkare. Vi vill slå ett extra slag för HYMER Free 600 som med sin tvärställda säng bak skapar massor med rymd till köket och dinetten. En bil med de bästa lösningarna, högsta kvalitén, stor förvaring och en härlig rymd och känsla. Dinetten kan bäddas om till extra säng men vi rekommenderar tillvalet pop-up tak. Det gör 6 meters bilen till så mycket mer i praktiken.

Free 600 har Fiat chassi och över 500 kg i lastvikt, mycket bra. Men är kör egenskaperna a och o för dig rekommenderar vi att titta på HYMER Grand Canyon S. Med sitt Mercedes chassi och assistanssystem tar den färden till en ny nivå. Men kontentan är att vi tycker att du kan färdas både långt och komfortabelt nog med packning och 4 personer, i en HYMER Free 600.


HYMER FREE 600
575.000 kr Pris från
2 – 6 Sovplatser
4 Sittplatser
599 cm Längd
208 cm Bredd
260 cm Höjd
3300 kg Totalvikt 
505 kg Max. lastförmåga

läs mer om modellen här
Här finner du HYMER återförsäljare i Sverige


Bilden är från serien TD Harmony Line, dock den större 680G, med längden 689 cm. Exteriören i Harmony Line är annars identisk med den mindre Lyseo TD 590.

Bürstner Lyseo TD 590 Harmony Line.

Bürstner har ett gediget sortiment och lika gedigen hemkänsla. Istället för att välja en plåtis, hittade vi ett utrymmesmirakel att kasta in i mixen, Lyseo TD 590 HL. En halvintegrerad husbil under 6 meter med en lastvikt på 600 kg. Det blir mer husbilskänsla på vägarna men längden är fortfarande under 6 meter. Den höga ståhöjden (205cm) och den ovanliga inredningen gör Lyseon ovanlig och åtråvärd.

Sovplatserna får man genom att sänka ned den rymliga dubbelbädden som gömts i taket, eller bädda ned dinetten för ytterligare sovande (tot 4 pers). Det ger stor plats till kök, badrum och lastutrymme baktill. En häftig lösning för alla målgrupper. Detta är en husbil, lika smidig som en plåtis men kör- och bo upplevelsen är något alldeles extra.


Bürstner Lyseo TD 590 Harmony Line
759.000:- Pris från
2 – 3 Sovplatser
4 Sittplatser
599 cm Längd
230 cm Bredd
295 cm Höjd
3500 kg Totalvikt
600 kg Max. lastförmåga

läs mer om modellen här
Här finner du Bürstners återförsäljare i Sverige


Carado CV 601

Carado CV 601

Praktiskt och bekvämt. Kvalitet och prisvärdhet beskriver både plåtisen och varumärket Carado. Ett varumärke som passar alla. Och CV 601 är inget undantag, detta är plåtisen för dig som verkligen vill få kvalitet till ett rimligt pris.

Något som sticker ut med Caradon är den uttagbara dubbelvåningssängen bak kan där fyra personer kan ligga och drömma sött samtidigt. Den nedre sängen kan även tas ut så har man massor med extra förvaringsutrymme.
Dessutom är Caradon perfekt som dragbil med hela 2500 kg som tillåten släpvikt.


Carado CV 601
551.400 kr Pris från
4 – 5 Sovplatser (Dubbelvåningssäng)
4 Sittplatser
599 cm Längd
205 cm Bredd
265 cm Höjd
3300 kg Totalvikt
560 kg Max. lastförmåga
2500 kg Släpvikt
läs mer om modellen här
Här finner du Carados återförsäljare i Sverige

Laikas campingbilar 5.4 till 6.4 går att få med tillvalet pop-up tak.

Laika Camper Van 6.0

För två år sedan kunde du lätt finna ”la dolce vita” i husbilsvärlden. Men inte under längden 6.5 meter. Förra året lanserade Laika en ny serie camping bilar. Många var nog inte beredda på skönheten och känslan från den italienska premiumtillverkaren. I alla fall inte på ekipage under 6 meter.

Laika är mer än skönhet på utsidan. Flertalet kunder och bransch folk svär vid den höga byggkvalitén tillverkaren levererar. Laika camper vans 5.4 till 6.4 har något för alla som vill njuta av livet.


547.300 kr Pris från
2 – 3 Sovplatser
4 Sittplatser
599 cm Längd
205 cm Bredd
258 cm Höjd
3300 kg Totalvikt
470 kg Max. lastförmåga
läs mer om modellen här
Här finner du Laikas återförsäljare i Sverige

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.