Husbilsinredning – Så snyggar du till husbilen

0

De moderna husbilarna kommer ofta med smakfull och funktionell inredning. Men kanske vill du skräddarsy din husbil och göra den mer personlig? Då ska du läsa denna artikel där vi benar ut det hetaste på marknaden just nu när det kommer till husbilsinredning.

Klä om husbilen – hur går man till väga?

Du har precis köpt en begagnad husbil. Men inredningen kanske inte faller dig i smaken. Eller är materialet i dåligt skick? Ingen fara. Det finns flera företag som kan klä om din husbil i ny och fräsch klädsel.

Du kan få samtliga textilier helt utbytta på din husbil. Allt från säten till sängar. Väljer du ett företag med stor erfarenhet av husbilsinredning kan din bil bli som ny genom relativt enkla och billiga medel.

Tänk på att köpa bra tyger om du klär om bilen själv

Om du vill klä om husbilen själv är det viktigaste att tänka på att du syr inredningen med bra tyger. Tänk på att det ska hålla i flera år. En annan sak att ta i beaktning är att sy det lite för litet – då tyget kommer att expandera med tiden. På så sätt undviker du att tyget blir pösigt.

Klädseln på framstolarna är de knepigaste att byta. Det är enklast om du tar bort armstöden så att du får undan all plast.

Bygga och köpa till husbilsinredning

Det kan vara svårt att göra om alldeles för mycket i en husbil, då inredningen ofta är en implementerad del av själva fordonet och dess chassi. Men är du en duktig snickare går det att göra massor med insatser på din husbil. Du kan komplettera och ändra möbellösningar för husbilen på lite olika sätt.

Du kan bland annat köpa utbyggnadsmaterial i form av möbelplattor, gardiner, textilier, olika typer av bordsben med mera. Det finns också olika typer av inredningspaket innehållande möblemang och förvaring etc.

Bygga förvaring till din husbil

Bra förvaringsutrymme är A och O när det kommer till husbilar. Det finns mängder av alternativ, och beroende på utformningen av din husbil går det att göra olika mycket.

Att vara på resande fot med husbil innebär ofta att du packar med dig en hel del saker som kan behövas. För att undvika en stökig husbil eller att dessa föremål flyger omkring under körning om de ligger löst kan det vara vettigt att investera i smarta förvaringsutrymmen.

Dessa kan du fota bygga själv, eller köpa i färdiga paket. Beroende på hur händig du känner dig.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.